Στο Εφετείο την Τετάρτη η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου

Στο Εφετείο την Τετάρτη η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου

Στον απόηχο της αποκάλυψης της εγκληματικής δράσης της αποκαλούμενης «μαφίας του Κορυδαλλού», υπόθεση που βρίσκεται ακόμα στην ανάκριση με πολλά κομβικά σημεία της ως προς τον ρόλο εμπλεκομένων προσώπων να παραμένον «σκοτεινά», αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη στο Εφετείο η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε αναβληθεί για την Τετάρτη στη δικάσιμο του περασμένου Νοεμβρίου, μετά από αίτημα υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αριστείδη Φλώρου, του αποκαλούμενου και ως ο κύριος Energa, και ο οποίος αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 13 ετών για ηθική αυτουργία στο αδίκημα.

Ως αυτουργοί του εγκλήματος, φυσικός αυτουργός ο ένας και συνεργός ο άλλος, έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε βαριές ποινές κάθειρξης δύο Αλβανοί βαρυποινίτες.

Πρόκειται για τους Dulce Olti που του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 23 ετών και τον Bako Arber ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιανουάριο του 2019 και στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών .

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως την ενοχή του Άρη Φλώρου της Energa, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων του, για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Γ. Αντωνόπουλου, δικηγόρου του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας όταν ήταν σε εξέλιξη το «σκάνδαλο Energa», είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στην προηγούμενη δικάσιμο , όπου δόθηκε η αναβολή, είχε παραστεί για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και ο παθών στην υπόθεση, Γιώργος Αντωνόπουλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού». Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι και ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της «μαφίας των φυλακών»,η δράστη οποίας αποκαλύφτηκε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter