Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι «φονικές» πλημμύρες στην Εύβοια

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι «φονικές» πλημμύρες στην Εύβοια

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ακόμα και για την τυχόν διερεύνηση αδικημάτων που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου.

Η παραγγελία του κ. Προκοπίου είναι προς δύο κατευθύνσεις :

Το ένα σκέλος της έρευνας αφορά σε τυχόν παραλείψεις και λάθη στον χειρισμό των υπευθύνων και θα διενεργηθεί από αρμόδια όργανα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Χαλκίδας.

Το άλλο σκέλος το οποίο θα διερευνήσει πταισματοδίκης αφορά σε τυχόν αυθαίρετες δομήσεις και παράνομες επιχωματώσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα». Με την παραγγελία του ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του κακουργήματος της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή» αλλά και άλλων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την προκαταρκτική εξέταση. Η έρευνα θα εστιάσει επίσης και στον εντοπισμό τυχόν ευθυνών από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε άλλα σημεία των πλημμυρών που ενδεχομένως συνδέονται με τους θανάτους των ανθρώπων. Στο πλαίσιο των ερευνών θα οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα συντάξει πόρισμα σχετικά με τις πιθανές παθογένειες που θα εντοπίσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter