Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλία: Κατέρρευσε η γέφυρα Αμπελιάς Φαρσάλων – Εκκενώθηκαν χωριά (Video)

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλία: Κατέρρευσε η γέφυρα Αμπελιάς Φαρσάλων – Εκκενώθηκαν χωριά (Video)
Πηγή: onlarissa.gr

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σφυροκοπά» με αμείωτη ένταση και την Τετάρτη τη Θεσσαλία, όπου έχουν σημειωθεί τεράστια προβλήματα και ανυπολόγιστες καταστροφές. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στα Φάρσαλα, τα οποία είναι αποκομμένα, αφού υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας και κατέρρευσε η γέφυρα στην Αμπελιά.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, η συγκεκριμένη γέφυρα ενώνει την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα με τον Βόλο. Στο μεταξύ, στο νομό Τρικάλων βρέχει ακατάπαυστα με αποτέλεσμα ποτάμια και ρέματα να έχουν φουσκώσει.

Η πόλη είναι εντελώς αποκλεισμένη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς η πρόσβαση είναι αδύνατη είτε από Αγίους Αναργύρους είτε από τη Νίκαια είτε ακόμα και από τον Βόλο, ενώ έχουν εκκενωθεί διάφορα χωριά γύρω από τα Φάρσαλα, όπως είναι το Ευύδριο και η Υπέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν στο σύνολό τους οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων, καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της ΠΕ Λάρισας, λόγω της της κακοκαιρίας Daniel που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αλλά και τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, την κήρυξη όλων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών του πρωτοφανούς για τη χώρα ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες.

Διαβάστε σχετικά: Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Περιφερειακές Ενότητες και δήμοι στη Θεσσαλία

Πλημμύρισε το ένα ρεύμα στην Εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι – «Θα πνιγούμε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter