Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» η χώρα- Δρόμοι ποτάμια, παρέλυσαν τα Μέσα Μεταφοράς παρά τις προβλέψεις της Πολιτικής Προστασίας

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Μπάλλος» η χώρα- Δρόμοι ποτάμια, παρέλυσαν τα Μέσα Μεταφοράς παρά τις προβλέψεις της Πολιτικής Προστασίας

Σε ρυθμούς… «Μπάλλου» κινούνται οι περιοχές της Αττικής που ήρθαν αντιμέτωπες με το μένος της καταρρακτώδους βροχής, αρχής γενομένης από τα Δυτικά και τα Βόρεια. Στη Νέα Φιλαδέλφεια μαθητές , προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το σχολείο, στήνοντας αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία, μια και ήταν η μόνη λύση ώστε να απομακρυνθούν από λυόμενα κτίρια που έκαναν μάθημα. Σε κεντρικότερα σημεία της Πρωτεύουσας, καταστροφές εντοπίζονται και στις οδικές αρτηρίες, αφού η «θάλασσα» της οδού Πανόρμου παρέτεινε το πρόβλημα κυκλοφορίας  δημιουργώντας ατελείωτο μποντιλιάρισμα προς το ρεύμα της Αλεξάνδρας. Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα σχεδόν  παρέμεναν τα οχήματα στις οδούς Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Πέτρου Ράλλη αφού η συσσώρευση υδάτων οδήγησε στο κλείσιμο των δρόμων μέχρι την οδό Πειραιώς.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία του Χαλανδρίου, της Νέας Χαλκηδόνας και της Κερατέας

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας, σε σημεία του Χαλανδρίου, της Νέας Χαλκηδόνας και της Κερατέας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισαν οι εξής δρόμοι:
  • Στο Χαλάνδρι, η οδός Ριζαρείου, στο ρεύμα προς Σπύρου Λούη, στο ύψος της Κηφισίας.
  • Στη Νέα Χαλκηδόνα, στην οδό Περισσού, από την Αγίων Αναργύρων.
  • Στην Κερατέα, στη λεωφόρο Βραυρώνος (χ/θ 4, θέση Γεφυράκι) στο ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραυρώνα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιωνίας στο Μενίδι.

Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Συγγρού, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πλημμύρισε η Χαμοστέρνας: Ρεύμα προς Πειραιώς – Τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις #κακοκαιρια pic.twitter.com/xQqEDZoj4O

— George Mourmouris (@GeorgeMourmour2) October 14, 2021

 

Τα προβλήματα σε ότι αφορά τις μετακινήσεις και τις εγκαταστάσεις αυξάνουν από το πρωί της Πέμπτης προκαλώντας πανικό στο οδικό δίκτυο όλης της Χώρας.

Παρά το φερόμενο σχέδιο της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που συζητήθηκε παρουσία όλων των συναρμόδιων φορέων για τις μετακινήσεις κατοίκων όσων περιοχών βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και  το οποίο εφαρμόζεται σήμερα Πέμπτη, από κοινού με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Χώρας, η παρθενική υλοποίησή του αποδεικνύεται ανεπαρκής.

Παρά το γεγονός ότι δηλώνει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αττική, σε ότι αφορά μεγαλύτερης κλίμακας ζημιές και την προ ημερών επίσκεψη του κ.Στυλιανίδη στο Αλεποχώρι και σε περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, οι κεντρικότεροι σταθμοί της Αθήνας βρίσκονται εκτός λειτουργίας, αφού η νεροποντή  «έκοψε» τον ηλεκτρικό στα δύο από τον Ταύρο έως την Ομόνοια. Η περιοχή του Θησείου πλημμύρισε, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι γραμμές  του τραμ στην περιοχή του Νέου Κόσμου από την στάση Κασομούλη έως το Σύνταγμα. Τρομακτικά σκηνικά στα εξίσου επικίνδυνα πεζοδρόμια, με τις μετακινήσεις να δυσκολεύουν και για όσους αναγκάστηκαν να μετακινηθούν πεζοί.

Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας

Διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καλλιθέα, τον Κεραμεικό και την περιοχή του Ρέντη, προκλήθηκαν το μεσημέρι εξαιτίας της κακοκαιρίας. Νωρίτερα σημειώθηκε βλάβη σε υποσταθμό στο Παγκράτι, που προκάλεσε διακοπή σε ένα τμήμα της περιοχής, η οποία ωστόσο έχει αποκατασταθεί.

Παράλληλα, σε ό,τι σχετίζεται με την Βόρεια Εύβοια, έχουν ήδη κλείσει οι δρόμοι κοντά στα καμένα και απαγορεύονται μετακινήσεις πολιτών εκεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρικών φαινομένων που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκλωβισμούς. Μάλιστα, οι μετακινήσεις κατοίκων θα γίνουν για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπως οι ηλικιωμένοι.

Όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου:«Tα σχέδια αυτά είναι έκτακτα και προσαρμοσμένα στις παρούσες συνθήκες, πέρα από τις γενικές εκτιμήσεις και μοντέλα.»

«Η λογική είναι να προλάβουμε δυσάρεστες συνέπειες από τα έντονα φαινόμενα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπλήρωσε: «Το απόγευμα περιμένουμε σφοδρές καταιγίδες σε πολλά μέρη. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν εκτιμήσεις και μοντέλα, αλλά έχουμε δει ότι πολλές φορές διαφέρουν μεταξύ τους, άλλα μοντέλα χρησιμοποιούνται στην Αμερική, άλλα στην Ευρώπη κ.λπ. Ο δικός μας στόχος είναι η πρόληψη με τις δικές μας ιδιαιτερότητες και να πάμε ένα βήμα παραπέρα για την προστασία των ανθρώπων και να αποφύγουμε τις απώλειες.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε και η δημιουργία κοινών επιχειρησιακών κέντρων σε κάθε περιφέρεια για τον καλύτερο συντονισμό, αλλά και υψηλή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του στρατού και όλων των υπηρεσιών, καθώς και η χρήση του 112 για την ενημέρωση των πολιτών, κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί σε Αττική, Κορινθία, Αργολίδα και θα συνεχιστεί σε Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο και Νότια Πελοπόννησο, ή όπου αλλού προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα.»

«Βασική μας προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και η προετοιμασία», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης στη σύσκεψη, ενώ παράλληλα εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές και σημεία. Τα σημεία αυτά είναι όσα έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ότι πλημμυρίζουν εύκολα, κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά οι Περιφέρειες και Δήμοι, που ανέλαβαν το διαδικαστικό κομμάτι, ενώ στις συγκεκριμένες περιοχές ο σχεδιασμός προβλέπει μεγαλύτερη ετοιμότητα από τις ΕΜΑΚ και την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως γίνεται αντιληπτό η ανεπάρκεια των κρατικών προβλέψεων, παρά τις δηλώσεις των αρμοδίων, δεν αντικαθίσταται με τις  προειδοποιήσεις του 112 και τις εξαγγελίες της Πολιτικής Προστασίας , αφού παράλληλα με τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε Καλαμάτα και Φλώρινα, οι κάτοικοι της Καβάλας και της Δράμας ταλαιπωρούνται για δεύτερη μέρα από τα αποτελέσματα της σφοδρής χαλαζόπτωσης.

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δρόμοι – «ποτάμια» στην Αθήνα – Διακοπές κυκλοφορίας στην Πειραιώς – Μήνυμα από το 112 και στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απίστευτο βίντεο – Μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια φτιάχνουν γέφυρα με… θρανία για να βγουν από το σχολείο

Πλημμύρισε η Σχολή Καλών Τεχνών – Νερά στάζουν από το ταβάνι στη Φιλοσοφική – Προβλήματα και στο Γεωπονικό (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter