Στο έλεος του επιτελικού (παρακράτους) Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Στο έλεος του επιτελικού (παρακράτους) Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

ΤΑΞΗ φόνων ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ δολοφόνων

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέρα μεσημέρι τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Τέσσερις μαφιόζικες δολοφονίες τους τελευταίους έξι μήνες

ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ Απειλούσε τον Σταϊκούρα, αγαπούσε τη Στρατινάκη

Δολοφονούνται δημοσιογράφοι και φρουρούνται Φουρθιώτηδες. Σε τουλάχιστον 30 δικαστικές υποθέσεις έχει εμπλακεί ο trash τηλεπαρουσιαστής

«AΡΙΣΤΕΙΑ» €10 ΕΚΑΤ. Εστιάτορες και μανικιουρίστες θα φέρουν τα self tests

Για κίνδυνο διασποράς και εσφαλμένης καταγραφής προειδοποιούν οι ειδικοί

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ Τσιμενδώνη!

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για την τσιμεντένια υπουργό την οποία ο Κυριάκος στηρίζει παρά το κόστος στον πολιτισμό που υποφέρει και στα αρχαία που βεβηλώνονται

DOCVILLE «Κατηγορώ» την υπουργό Πολιτισμού για την Ακρόπολη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ξηλώνεται το πουλόβερ του Κυριάκου

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ Ασπίδα η ΝΔ στον Καλογρίτσα

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Νέο κόλπο για να κόβουν τις συντάξεις

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Νίκος Συρμαλένιος, Γιάννης Μπουρνούς, Νατάσα Γκαρά, Αλέξης Σμυρλής, Κώστας Υφαντής, Γιώργος Φίλης, Γιώργος Κεντρωτής, Ζανέτ Μπαττίνου

 

To Docville

Πόσο έχει ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο τόσο πολιτισμικά όσο και ίσως οικονομικά στην περίπτωση της σύμβασης δωρεάς που υπέγραψε το ΥΠΠΟΑ για τις επεμβάσεις στην Ακρόπολη; Γράφει η δικηγόρος  Έφη Μουγκαράκη.

Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Μην ενοχλείτε τη Μις Κάλλας» ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τη Μαρία Κάλλας, τον παππού του Αλέξη Μινωτή, τη γιαγιά του Κατίνα Παξινού, τη Μέριλιν Μονρό και τον Γκάρι Κούπερ.

Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς «42ο C» της Cosmote TV  Έμιλυ Κολιανδρή μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την αναβάθμιση των νέων ελληνικών τηλεοπτικών δημιουργιών, την πανδημία και το #MeToo.

Ποια είναι η νεοσυσταθείσα εταιρεία High Level Design στην οποία ανατέθηκαν απευθείας η οπτική ταυτότητα της Εθνικής Πινακοθήκης (50.000 ευρώ) και η έκδοση καταλόγων και οδηγών έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων (81.954,80 ευρώ); Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ανησυχία για την τύχη ιστορικών κτιρίων μετά τη νομοθέτηση για εξπρές κατεδαφίσεις και την πρόβλεψη για τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτιρίων εκφράζουν στην Αφροδίτη Ερμίδη η Ελένη Μαΐστρου, αρχιτεκτόνισσα, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ και πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος Πολιτισμού, και η Ειρήνη Γρατσία, ιδρυτικό μέλος της MΟnuΜΕΝΤΑ.

Η ομάδα Αφανής Συμμετοχική Εταιρεία που κατ(αν)έλαβε το Εθνικό Θέατρο μεταφέρει την εμπειρία της κίνησής της.

«Περπατάμε» στην Ιστορία με τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη 80 χρόνια μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα. Της Ηλέκτρας Ζαργάνη.

Η σεξολόγος Ειρήνη Χειρδάρη μιλάει για το φαινόμενο του βιασμού και την αντιμετώπισή του στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Κεντρωτής, καθηγητής Θεωρίας της Μετάφρασης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, γράφει για το βιβλίο «Μάνος Ελευθερίου, Μαλαματένια λόγια-Αυτοβιογραφική αφήγηση» σε επιμέλεια – καταγραφή Σπύρου Αραβανή και Ηρακλή Οικονόμου (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Η Ζανέτ Μπαττίνου, διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, γράφει για τους τύπους της ρωμανιώτικης και σεφαραδίτικης ενδυμασίας μέσα από τις συλλογές του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.

Ο Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανιχνεύει τα χνάρια του Κολοκοτρώνη στην ιδεολογική σκέψη της Αριστεράς και της Δεξιάς.

. Και μαζί, στην έκδοση των 4,5 ευρώ, το HotDoc.History για τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές. Ακαδημαϊκή Κοινότητα: Οι ναοί της γνώσης και της ελευθερίας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter