Στο έλεος του κορονοϊού: 150 νέοι θάνατοι στην Κίνα – Αποκλείονται περιοχές στην Ιταλία, κλείνουν σύνορα

Στο έλεος του κορονοϊού: 150 νέοι θάνατοι στην Κίνα – Αποκλείονται περιοχές στην Ιταλία, κλείνουν σύνορα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιστήμονες καθώς η επιδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε σημαντική καμπή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκπέμπει σήμα συναγερμού, για τον κίνδυνο εξάπλωσης.

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκάλεσε ο κορονοϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής τους 2.592 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 150 θανάτους από την προηγουμένη, με όλα τα θύματα πλην ενός να καταγράφονται στη Χουμπέι, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Ο αριθμός σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη θνησιμότητα του COVID-19, καθώς χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 97 θάνατοι.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας έκανε επίσης λόγο για 409 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στην συντριπτική πλειονότητά τους στη Χουμπέι, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον 77.150 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Πάντως, ο αριθμός τους είναι μειωμένος από τα 649 κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης: Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον κορoνοϊό

Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

161 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα 

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα 161 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Μεταξύ των νέων κρουσμάτων, τα 129 συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, την Εκκλησία Σιντσόνι του Ιησού, στην πόλη Ντέγκου (νότια), ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Κατά την ίδια υπηρεσία, καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, κάτι που σημαίνει ότι ο απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε επτά νεκρούς. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, έκανε λόγο για πέντε θανάτους.

Σύμφωνα με τα KCDC, 18 από τους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό κρίθηκε ότι έχουν πλέον αποθεραπευθεί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για 8.720 ανθρώπους.

To Αφγανιστάν κατέγραψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονoϊού.

Ο Φεροζουντίν Φερόζ, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ ότι βρέθηκε θετικός στον ιό ένας από τους τρεις πιθανόν μολυσμένους με τον ιό, στη δυτική επαρχία Χεράτ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η επαρχία, η οποία συνορεύει με το Ιράν και όπου δεκάδες κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 12 άνθρωποι.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία

Ραγδαία είναι και η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία αφού πλέον ξεπερνούν τα 100 με τις αρχές της χώρας να ανακοινώνουν και τέταρτο νεκρό την Κυριακή. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα από τη μικρή πόλη Crema της περιοχής Lombardy. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταλήξει μία 77χρονη το Σάββατο και ένας 78χρονος την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε από τους πολίτες να μην καταληφθούν από πανικό και να ακολουθούν τις οδηγίες των κέντρων.

Ο Covid-19 εξαπλώνεται στον ιταλικό βορρά, με τη γειτονική χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία της χώρας καλούνται να αντιμετωπίσουν 150 κρούσματα, με 26 εξ αυτών να είναι σοβαρά, καθώς οι ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι άδεια όπως επίσης και οι δρόμοι.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα τόνισε ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, είναι πιθανό να ακυρωθούν πολλές από τις κεντρικές εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Επιπλέον, η Αυστρία διέκοψε όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία για να προλάβει περαιτέρω εξάπλωση του ιού Covid-19, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αυστριακού ταμπλόιντ OE24.

Νωρίτερα, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση που γράφτηκε επίσης στο OE24, σύμφωνα με την οποία η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε τρένο προερχόμενο από την Ιταλία λόγω της υποψίας ότι δύο επιβάτες είναι πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με ταξιδιωτική του οδηγία, συμβουλεύει τους Γερμανούς οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία να απευθυνθούν στις κατά τόπους ιταλικές διπλωματικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες εισόδου και παραμονής στη χώρα. Παράλληλα, η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονταν στην Ιταλία και ειδικά σε περιοχές που πλήττονται από την επιδημία ή ήρθαν σε επαφή με κάποιον που βρέθηκε εκεί πρόσφατα, να επικοινωνήσουν με γιατρό. Για τον σκοπό αυτό έχει τεθεί σε λειτουργία και ειδική τηλεφωνική γραμμή.

Τουρκία και Αρμενία κλείνουν τα σύνορα με το Ιράν

Η Τουρκία κλείνει την συνοριακή διάβασή της με το Ιράν, ως ένα μέτρο πρόληψης προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονoϊού, καθώς η Τεχεράνη ανέφερε 43 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονoϊό όπως δήλωσε την Κυριακή, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

Όλες οι οδικές αρτηρίες και οι σιδηροδρομικές γραμμές από την Τουρκία προς το Ιράν έκλεισαν ενώ οι πτήσεις από το Ιράν έχουν ανασταλεί, δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

Λίγο αργότερα και η Αρμενία ανακοίνωσε ότι κλείνει «για δύο εβδομάδες» τα χερσαία σύνορά της με το Ιράν και διακόπτει τις αεροπορικές συνδέσεις με την χώρα.

O αριθμός των νεκρών στο Ιράν αυξήθηκε στους 12 όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 12 ανθρώπων και την μόλυνση 47 άλλων από τον ιό στη χώρα», μετέδωσε το πρακτορείο. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν οκτώ νεκροί.

Στο Ιράν έκλεισαν σχολεία και πανεπιστήμια σε 14 επαρχίες ως «προληπτικό μέτρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter