Στο έλεος των ιδιωτών για τεστ κορονοϊού οι Κυκλάδες

Σοβαρές καταγγελίες από την πρόεδρο των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Σύρου ως αποτέλεσμα της μεταφοράς στην Αθήνα του μοριακού αναλυτή που είχε δωρηθεί στο νησί.

Ούτε δύο εβδομάδες δεν έμεινε στη Σύρο ο μοριακός αναλυτής-δωρεά που θα κάλυπτε τόσο την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και τα γύρω νησιά. Κάτοικοι αλλά και πολύ σύντομα εκπαιδευτικοί και μαθητές είτε θα περιμένουν ημέρες για τα αποτελέσματα είτε θα πληρώσουν ιδιώτη, όπως προκύπτει από αυτά που είπε η νοσηλεύτρια και πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Σύρου Κατερίνα Καλογεράκη μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο.

Από χθες ξεκινήσαμε κινητοποίηση, είπε η κυρία Καλογεράκη, διαμαρτυρόμενη για την απομάκρυνση του μοριακού αναλυτή που είχε δωρηθεί στο νοσοκομείο Σύρου. Ο συγκεκριμένος είχε δυνατότητα πραγματοποίησης 96 τεστ ανά 6 ώρες και υπήρξε δωρεά 2.500 τεστ. Δεν θα επιβαρυνόταν το νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα, όπως σημείωσε, προσθέτοντας ότι η λειτουργία του είχε ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου, μαζί με προσλήψεις δύο τεχνολόγων και μίας βιολόγου, που εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα (η τελευταία επί τρεις εβδομάδες στο Αττικό Νοσοκομείο).

Ωστόσο, προχθές, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, αποφασίστηκε ο μοριακός αναλυτής να πάει στο Αττικό και στη Σύρο θα δοθεί άλλο μηχάνημα που είναι τώρα ως εφεδρεία για επανάληψη τεστ στη Ρόδο. Αρχικά μας είπαν ότι αυτό θα έχει δυνατότητα 1 τεστ ανά 50 λεπτά. Ξεκινήσαμε κινητοποίηση κι όταν ήρθε ο τεχνικός μπήκαμε μπροστά στην πόρτα, να μην λύσει και πάρει το μηχάνημα. Οπότε μας ξαναφώναξε ο διοικητής και τελικά μας στέλνουν μηχάνημα που κάνει 4 τεστ σε 52 λεπτά. Και μας δίνουν 329 τεστ.

Το μηχάνημα το παίρνουν γιατί έχει τα 2.500 δωρεάν τεστ, είπε η κυρία Καλογεράκη. Με τα 329 τεστ καλυπτόμαστε για 15 ημέρες, μετά ποιος θα κάνει τη χρηματοδότηση; Από ό,τι μάθαμε, το κάθε ένα στοιχίζει 50-60 ευρώ.

Δεν είναι απλώς η ανάγκη εξέτασης του γενικού πληθυσμού, σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία, οι δάσκαλοι θα πρέπει να κάνουν ελέγχουν, τα παιδιά που τυχόν αρρωστήσουν το ίδιο, τα τεστ θα πρέπει να στέλνονται στην Αθήνα και θα καθυστερούν, όπως περιέγραψε.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Δείτε επίσης: 

Απροστάτευτες αφήνουν τις Κυκλάδες - Μεταφέρουν τον μοριακό αναλυτή από τη Σύρο στην Αθήνα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.