Στο ελληνικό καλοκαίρι δεν χωράνε πλαστικά

Στο ελληνικό καλοκαίρι δεν χωράνε πλαστικά

Για ακόμη μια χρονιά η καμπάνια «Plastic Free Greece» της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές  Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, συμβάλλει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ελληνικό καλοκαίρι. Ποιος δεν το αγαπά; Βασικό χαρακτηριστικό αποτελούν τα ελληνικά νησιά και όχι μόνο, τα οποία πλαισιώνονται από όμορφες παραλίες, γραφικά, γεμάτα μικρά μαγαζάκια, σοκάκια και αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά του νυχτολούλουδου που φέρνει το ελαφρύ αεράκι που σε δροσίζει τα ζεστά βράδια. Παραλίες με άμμο, χαλίκια, πέτρες και βράχια. Όλα τα γούστα χωράνε στο Ελληνικό καλοκαίρι. Αυτό που δεν χωράει είναι τα σκουπίδια και κυρίως τα πλαστικά. Πλαστικά, δεν χωράνε στο Ελληνικό καλοκαίρι. Όχι μόνο γιατί χαλάνε την εικόνα των όμορφων νησιών μας, αλλά γιατί η θαλάσσια ρύπανση πλέον αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, και επηρεάζει όλες τις περιοχές και τα νησιά μας, ανεξαρτήτως. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελέσει βασικό γνώμονα για την διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές και αποτελεί καθήκον και ευθύνη. Τα οικοσυστήματα της Ελλάδας έχουν ανάγκη να μειωθεί η αλόγιστη χρήση του πλαστικού και η χρήση των πλαστικών ειδών μιας χρήσης επενδύοντας στη δυναμική της κυκλικής οικονομίας και στην προστασία των ακτών και των θαλασσών μας.

Η καμπάνια «Plastic Free Greece» αποτελεί παγκόσμιο μήνυμα βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα μας και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα, μέσα από δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών.

Αρωγός της ξεχωριστής για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί η Lidl Ελλάς.

Τον Ιούνιο του 2020 στη Σαντορίνη ξεκίνησε το έργο της καμπάνιας «Plastic Free Santorini», ως μια κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και της Lidl Ελλάς. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ενσωματώθηκε κάτω από την εθνική καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης», μια κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος K. Λασκαρίδης, Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς

 

Φέτος, το ταξίδι με στόχο 6 επιπλέον προορισμοί της χώρας μας να γίνουν Plastic Free, έχει ήδη ξεκινήσει. Στελέχη και εθελοντές των δύο συνεργαζόμενων φορέων, της καμπάνιας “Plastic Free Greece” της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης επισκέφθηκε ήδη το Ηράκλειο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, ενώ θα συνεχίσει με τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη λίμνη Κερκίνη και τη Λήμνο, προσφέροντας ανάσες ζωής στο οικοσύστημα των περιοχών αυτών, αλλά και εφαρμόσιμες λύσεις που ανοίγουν δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης.

Το καλοκαίρι του 2021 εκπρόσωποι της Lidl Ελλάς, μαζί με συνεργάτες και εθελοντές του Ιδρύματος, ένωσαν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ελληνικών ακτών και επισκέφθηκαν τα Χανιά, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

Συνολικά συλλέχθηκαν 248 κιλά απορριμμάτων στους παράκτιους καθαρισμούς και 997,5 κιλά στους υποθαλάσσιους καθαρισμούς.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Ελλάς, και συγκεκριμένα στα πεδία δράσης REmove, REduce και REcycle, με στόχο ένα καλύτερο περιβάλλον και καθαρές παραλίες για εμάς και τα παιδιά μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter