Στο Europa League συνεχίζει ο Ολυμπιακός – Ήττα από την Πόρτο στο Φάληρο

Στο Europa League συνεχίζει ο Ολυμπιακός – Ήττα από την Πόρτο στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Φάληρο από την Πόρτο με 2-0 στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αλλά στάθηκε τυχερός και θα συνεχίσει στους «32» του Europa league αφού η Μαρσέιγ έχασε στην Αγγλία από την Μάντσεστερ Σίτι κι έτσι πήρε την 3η θέση του ομίλου του. Η κλήρωση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (14/12) και οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων.

Πέρα από το ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στη διάθεση του τον Ματιέ Βαλμπουενά, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και τον άλλο δημιουργικό του χαφ τον Κώστα Φορτούνη που ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και τον άφησε εκτός για να μην υποστεί ο διεθνής μέσος υποτροπή και τον χάσει για τα επόμενα κρίσιμα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος (ο Φορτούνης έχει παίξει εννέα παιχνίδια σε ένα μήνα).

Παρά το γεγονός ότι από πλευράς Πόρτο ο προπονητής της Σέρζιο Κονσεϊσάο υποστήριζε ότι θα κατεβάσει την πιο δυνατή ενδεκάδα του, εντούτοις παράταξε τους «Δράκους» με 10 αλλαγές σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, προκειμένου να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Μια ενδεκάδα που είχε έναν βασικό (Οτάβιο), έξι αναπληρωματικούς και τέσσερις παίκτες από την ομάδα νέων του συλλόγου.…

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπήκε πιεστικός στο ματς εντούτοις δεν απέφυγε να δεχθεί ένα ακόμα γκολ νωρίς στο παιχνίδι και μάλιστα από ένα ακόμη πέναλτι (το τρίτο συνεχόμενο μετά τα δύο στη Μασσαλία). Η Πόρτο το κέρδισε μέσω VAR στο 9’ σε χέρι του Χολέμπας και ο Οτάβιο που ευστόχησε έκανε το 0-1 (10’).

Το γκολ άγχωσε για τα καλά τον Ολυμπιακό που ήθελε να βγει μπροστά αλλά ήταν εμφανής η απουσία των Βαλμπουενά και Φορτούνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 15’ αλλά ο Μασούρας σπατάλησε το τετ α τετ και πέραν τούτου ουδέν.

Ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να βάλει τον Φορτούνη στο 35’ αντί του Καμαρά αλλά ο διεθνής μέσος έδειχνε ότι περισσότερο φοβόταν έναν ακόμη τραυματισμό παρά διάθεση να βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός με την άνοδο του Φορτούνη άρχισε να δημιουργεί κινδύνους στην εστία της Πόρτο και στο 52’ ο Ελ Αραμπί έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Όμως η Πόρτο με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας επωφελήθηκε από τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού και στο 77’ με τον Ουρίμπε έγραψε το 0-2. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σεμέδο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος,

Ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φορτούνη, Νανού, Σεμέδο (δυο), Ραφίνια, Ντίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (35’ Φορτούνης), Μασούρας, Βρουσάι (73’ Σουντανί), Ελ Αραμπί (81’ Μπα)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (63’ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71΄Κορόνα), Οτάβιο (78’ Σαρ), Άντερσον (63’ Ντίας), Νανού, Μαρτίνες.

*Στο άλλο ματς του ομίλου Μάντσεστερ Σίτι – Μαρσέιγ 3-0 (48′ Τόρες, 77′ Αγουέρο, 90’ Στέρλινγκ).

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1. Μαν. Σίτι 16 (13-1)

2. Πόρτο 13 (10-3)

3. Ολυμπιακός 3 (2-10)

4. Μαρσέιγ 3 (2-13)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter