«Στο Ευαγγελισμό λειτουργούν λιγότερες ΜΕΘ από το πρώτο κύμα»

«Στο Ευαγγελισμό λειτουργούν λιγότερες ΜΕΘ από το πρώτο κύμα»

Την μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου ακολουθεί ξανά η κυβέρνηση για να καλύψει τις ανάγκες της πανδημίας. 

Παράλληλα όμως όπως αναφέρει ο Ηλίας Σίωρας διευθυντής Καρδιολογίας, γενικός γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» σε συνέντευξη του στο Open, στον Ευαγγελισμό λειτουργούν λιγότερες ΜΕΘ από το πρώτο κύμα λόγω καθυστερημένων επισκευών. Όπως εξηγεί αναλυτικά ο ίδιος «στο πρώτο κύμα είχαμε 32 κλίνες ΜΕΘ συν 12 ΜΑΦ δηλαδή 44 αυτή την στιγμή λειτουργούν 32 και αυτή την στιγμή που μιλάμε έχουμε γενική εφημερία και η πληρότητα είναι 100% και στις 32».

O λόγος όπως εξηγεί ο ίδιος είναι η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ΜΕΘ «τα έργα αντί να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμα για την αύξηση των μονάδων άργησαν να ξεκινήσουν και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί»

Οι δηλώσεις του κ Σιώρα έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως το ρεπορτάζ του Documento που μιλούσε για εγκληματικές καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των δωρεών για την δημιουργία ΜΕΘ με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας και ακόμα να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες .

Διαβάστε επίσης: Οι ΜΕΘ των «ευεργετών» χάθηκαν στις φιέστες

Την ίδια ώρα όπως εξηγεί ο κ.Σιώρας από σήμερα στον Ευαγγελισμό από τα 14 χειρουργεία θα λειτουργούν μόνο τα 7 δηλαδή με εντολή της διοίκησης «έχουμε συνθήκες καλοκαιριού που λόγο έλλειψης προσωπικού λειτουργούν οι μισές αίθουσες για να πάρει το προσωπικό άδεια και αυτό το κάνουν γιατί έχουν δύο σκοπούς. Πρώτον για να αποσπάσουν μέρους του προσωπικού για τις κλινικές covid και δεύτερον εάν μπαίνουν κανονικά τα χειρουργεία τότε οι ανάγκη για non covid ΜΕΘ θα είναι μεγαλύτερη και θέλουν να εξοικονομήσουν κρεβάτια για τον covid»

Αυτό συμβαίνει όπως εξηγεί ο ίδιος «όταν ο ΠΟΥ μας λέει ότι τον επόμενο χρόνο θα αυξηθούν οι θάνατοι από νεοπλασίες και από χρόνια νοσήματα σε βαθμό μεγαλύτερο από την θνησιμότητα από τον Covid»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter