Στο Ευρωκοινοβούλιο η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο

Στο Ευρωκοινοβούλιο η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα συζητηθεί αύριο η «επιτυχής ολοκλήρωση» του τρίτου ελληνικού προγράμματος από την Ελλάδα.

 Η συζήτηση θα διεξαχθεί παρουσία του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ενώ εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία διεξαγόταν στην Ολομέλεια του ΕΚ σε τακτική βάση από το 2016, θα λάβει χώρα για τελευταία φορά σήμερα, καθώς η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς επιτροπείας.

Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν

Η «επιτυχής ολοκλήρωση» από την Ελλάδα του Μνημονίου, που θα συζητηθεί παρουσία του προέδρου του eurogroup Μάριο Σεντένο, η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας αυστριακής προεδρίας από τον Σεμπάστιαν Κουρτς, το αφήγημα για το μέλλον της Ευρώπης από τον πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι και η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στις διάφορες πτυχές της θα απασχολήσουν την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο που αρχίζει σήμερα, Δευτέρα, 2 Ιουλίου.

Ως προς το μεταναστευτικό θα γίνει αξιολόγηση των σχετικών συμπερασμάτων της τελευταίας συνόδου κορυφής, θα ληφθούν αποφάσεις για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την προώθηση της συνεργασίας της Europol με χώρες της Μ. Ανατολής, τη χορήγηση 500 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση παιδιών-προσφύγων στην Τουρκία και για την ανθρωπιστική βοήθεια σε μετανάστες.

Οι ευρωβουλευτές θα αποφασίσουν επίσης για τη δημιουργία του πρώτου ευρωπαϊκού ταμείου αμυντικής βιομηχανίας που θα οδηγήσει στη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter