Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει η Τουλουπάκη – Στο στόχαστρο οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει η Τουλουπάκη – Στο στόχαστρο οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όπως ανακοινώνει σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Βασίλης Χειρδάρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κ. Τουλουπάκη κατέθεσε δύο προσφυγές στο ΕΔΔΑ «παραπονούμενη για σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η πρώτη αφορούσε την ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και η δεύτερη την σοβαρή παραβίαση της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητάς της μέσω του τρόπου άσκησης σε βάρος της ποινικής δίωξης», ενώ τονίζει ότι διαμαρτύρεται για «την μη τήρηση της νόμιμότητας».

Οι προσφυγές της κ. Τουλουπάκη, εκτός από την ουσία της παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, «διαθέτουν έντονα συμβολικό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του εισαγγελικού θεσμού, της ανεξαρτησίας και αυτονομίας της δικαιοσύνης στη χώρα μας και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών».

Η δυναμική αντίδραση της Ελένης Τουλουπάκη έρχεται ως απάντηση στην ποινική δίωξή της και την απόρριψη του αιτήματος ακύρωσης που είχε καταθέσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρό της μπαίνουν αρκετές από τις σχετικές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, όπως εκείνη που προεξοφλούσε το αποτέλεσμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την εισαγγελέα Διαφθοράς, πριν ακόμη γίνει η συνεδρίαση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κας Ελένης Τουλουπάκη οφείλω να ενημερώσω ότι η εντολέας μου στο πλαίσιο υπεράσπισης του θεσμικού ρόλου της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς, της αξιοπρέπειας της προσωπικότητάς της και του κύρους του φορέα που εκπροσωπεί, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δύο προσφυγές, παραπονούμενη για σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η πρώτη αφορούσε την ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και η δεύτερη την σοβαρή παραβίαση της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητάς της μέσω του τρόπου άσκησης σε βάρος της ποινικής δίωξης, παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της από εμπεριστατωμένο πόρισμα Αντεισαγγελέα του ΑΠ, διαμαρτυρόμενη για την μη τήρηση της νομιμότητας.

Οι προσφυγές της, εκτός της ουσίας της παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, διαθέτουν έντονα συμβολικό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του εισαγγελικού θεσμού, της ανεξαρτησίας και αυτονομίας της δικαιοσύνης στη χώρα μας και την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Μετά τις πρόσφατες έγγραφες απαντήσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και τις επίσημες καταχωρήσεις των προσφυγών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ξεκινήσει τη διαδικασία εξέτασης των σοβαρών καταγγελιών της.

Η προσφεύγουσα έχει τη βεβαιότητα ότι το Στρασβούργο θα εξετάσει σε βάθος τις προσφυγές, όπως κάνει πάντα, αλλά και τη βάσιμη ελπίδα ότι οι αναμενόμενες αποφάσεις του θα θωρακίσουν για μια ακόμη φορά τη δίκαιη δίκη, τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την προστασία και ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών θεσμών και θα αποκαταστήσουν τις αδικίες!

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Βασίλης Χειρδάρης»

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
24/09/2021, 12:57
preloader
Documento Newsletter