Στο «Φόρουμ Αμπροσέτι» ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο

Στο «Φόρουμ Αμπροσέτι» ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναχωρεί σήμερα, Παρασκευή, για την Ιταλία, όπου θα συμμετάσχει στο ετήσιο forum του think tank European House Ambrosetti στο Τσερνόμπιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην ειδική συνεδρία για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης, με τίτλο “The agenda to change Europe”, που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στις 8:30 π.μ.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα φόρουμ – ετήσια εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας και γοήτρου όπου αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, κορυφαίοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπουργοί, βραβευμένοι με Νόμπελ, επιχειρηματίες, διευθυντές και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο από το 1975 για να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα μείζονος σημασίας για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της.

Φέτος στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι και θα συζητήσουν για τον μετασχηματισμό της ΕΕ. Το εν λόγω τραπέζι έχει ιδιαίτερη σημασία διότι θα συμμετάσχει και ο Ολλανδός πολιτικός και ακραίος λαϊκιστής και αντιμουσουλμάνος Γκέερτ Βίλντερς, την ώρα μάλιστα που ο αντιευρωπαϊσμός εντός της Ε.Ε. και η επιστροφή στο εθνικό κράτος «μεγαλώνουν» εκλογικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter