Στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας – «θα φέρουμε κι άλλο πλοίο»

Στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας – «θα φέρουμε κι άλλο πλοίο»

Ακάθεκτη συνεχίζει η Τουρκία την προκλητική της συμπεριφορά με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ να δηλώνει πως οι γεωτρήσεις στην ανατολική μεσόγειο συνεχίζονται και τόνισε πως μέχρι τα τέλη του μήνα ένα ακόμα πλοίο θα φτάσει στην περιοχή.

Ο Φετίχ Ντονμέζ προέβη στις δηλώσεις αυτές ενώ επέβλεπε τις εργασίες στην περιοχή από το Γιαβούζ.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε πως θα προστατεύσει μέχρι τέλος τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

«Έχουμε δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουμε τις παράνομες δικαιοδοσίες που δηλώνει μονομερώς η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση. Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ υπέβαλε πρόταση για τη σύσταση μικτής επιτροπής για την εξόρυξη των φυσικών πόρων υδρογονανθράκων του νησιού και για δίκαιη κατανομή των πόρων. Εμείς, ως κυβέρνηση, εκφράσαμε την υποστήριξή μας για αυτή την πρόταση, αλλά η Ελληνοκυπριακή διοίκηση την απέρριψε, ελπίζοντας ότι θα είναι προς το συμφέρον και των δύο μερών να συναντηθούν για να επανεξετάσουν αυτή τη σοβαρή πρόταση και να πάρουν μια απόφαση. Θέλω να το εκφράσω» είπε. 

«Το “Φατιχ” συνεχίζει τη γεώτρηση στην περιοχή Finike-1 όπου η Τουρκία έχει άδεια. Το “Γιαβούζ” συνεχίζει τις δραστηριότητές του στην περιοχή Karpaz-1», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, εχθές Τρίτη. «Το πλοίο σεισμικής εξερεύνησης “Oruc Reis” θα συμμετάσχει στις εργασίες αυτές από τα τέλη Αυγούστου», πρόσθεσε.

Επίσης, ανακοίνωσε πως οι έρευνες έχουν φτάσει σε βάθος 1.710 μέτρων.

Παράλληλα, με μήνυμά του στο twitter ο υπουργός Ενέργειας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό το οποίο και συνόδευε από τέσσερις φωτογραφίες.

«Επιθεωρήσαμε επιτόπου τις εργασίες, λάβαμε πληροφόρηση. Το Γιαβούζ, λαμβάνοντας στήριξη από το έθνος μας, θα συνεχίσει την γεώτρηση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter