Στο ΗotDoc αυτή την Κυριακή με το ηλεκτρονικό Documento – Ελλάς Ελλήνων διχασμένων (και στον αθλητισμό)

Στο ΗotDoc αυτή την Κυριακή με το ηλεκτρονικό Documento – Ελλάς Ελλήνων διχασμένων (και στον αθλητισμό)

Με αφορμή τις υποθέσεις πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης αλλά και την υπόθεση του μετοχολογίου της ακριτικής ομάδας, η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) Ελλάδα σείεται και πάλι.

Στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο  από τα πρώτα ακόμα χρόνια της Α’ εθνικής, ο φίλαθλος κόσμος διχαζόταν όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους αλλά και εξωαγωνιστικούς. Διχασμός που πολλές φορές ξεπερνούσε τα στενά όρια των γηπέδων και απλωνόταν σε όλη της χώρα,  σαν ένας άλλος ιός, που διάβρωνε τα μυαλά των ανθρώπων και δημιουργούσε, εντάσεις κι επεισόδια, έσπειρε μίσος και άκρατο φανατισμό.

Πόσες και πόσες τέτοιες υποθέσεις έχουν υπάρξει στην πορεία του ελληνικού αθλητισμού;

Ποιοι και πώς έβαλαν τους Ελληνες φιλάθλους να σκοτώνονται μεταξύ τους είτε για δικαστικές αποφάσεις που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα, είτε για εφαρμογή νόμων κατ΄ επιλογή, είτε για μεταγραφικές έριδες είτε λόγω πολιτικών παρεμβάσεων στο ποδόσφαιρο.

Πώς το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου πήγε… περίπατο χρόνια πριν.

Με αφορμή λοιπόν την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης όπου έχει ξεσηκωθεί η χώρα, το HOT DOC κάνει αναδρομή στο παρελθόν και σας θυμίζει αθλητικές υποθέσεις που συγκλόνισαν και δίχασαν τη χώρα, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια:

Από την κόντρα ΠΑΟκ-Ολυμπιακού για τον Γιώργο Κούδα το 1966, μέχρι την υπόθεση των λουλουδιών που ο ΠΑΟ γλίτωσε τον υποβιβασμό για δωροδοκία.

Από άλλες υποθέσεις δωροδοκιών ή άλλες ιστορίες μυστηρίου μέχρι το σκάνδαλο «τοκογλυφίας του Γούκου» που ξεκίνησε από τα Γιάννινα και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Από το σκάνδαλο «Ρότσα-Μπουμπλή» μέχρι τις υποθέσεις ντόπινγκ των Τσίγκοφ και Ισις, που έκοψαν τη χώρα στα δύο.

Από το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής του πολιτικού κόσμου με το ποδόσφαιρο, το περιβόητο σκάνδαλο Κοσκωτά μέχρι εκείνο του Κιάπε.

Από τη μάχη της (Νέας) Σμύρνης το 2007 μέχρι την πρώτη «παράγκα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο> και πόσα ακόμα: Η υπόθεση φιάσκο του «Κοριόπολις», η απόφαση έκτρωμα πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018, το μεγάλο σοκ των Ελλήνων με την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου το 2004 και την τον σεισμό στο ελληνικό μπάσκετ με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 και τον πόλεμο μέχρις εσχάτων των αιωνίων…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter