Στο Hot.DocHistory την Κυριακή – Δωσίλογοι, ο υπόκοσμος που λεηλάτησε την πατρίδα

Στο Hot.DocHistory την Κυριακή – Δωσίλογοι, ο υπόκοσμος που λεηλάτησε την πατρίδα

Ο δωσιλογισμός κοιταγμένος από μια άλλη σκοπιά. Την κακοποιό, τη ληστρική, την εγκληματική φύση του.Η πολιτική αποτίμηση του φαινομένου γνωστή. Απόλυτη η απαξία, και μόνο από την πλευρά της εθνικής/κοινωνικής προδοσίας. Γράψαμε και θα ξαναγράψουμε.

Ομως στο βιβλίο αυτό μιλάμε για κάτι άλλο. Για τον κοινωνικό υπόκοσμο που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο των κατακτητών. Με κίνητρο το κυνήγι του χρήματος, τη γεμάτη καραβάνα του συσιτίου, την προσδοκία για μια θεσούλα «μετά», οι πιο κακομοίρηδες. Για ένα τσουβάλι λίρες, για τη μεγάλη αρπαχτή των αναθέσεων οι μεγαλοκαρχαρίες, για την άδεια καζίνο οι πληροφοριοδότες.

Μέσα από τις 100 σελίδες του βιβλίου παρελαύνει όλος ο θίασος της προδοσίας.Καθυστερημένα στοιχεία, αντικομμουνιστές ιδεολόγοι ή επιχορηγούμενοι, αντιδραστικές ομάδες, λούμπεν και αποφυλακισμένοι κακούργοι, κουκουλοφόροι στα μπλόκα, «Εξοπλισθέντες Οικοκυραίοι και Κτηματίαι». Τυφεκιοφόροι του εχθρού, ενάντια στην Αντίσταση.«Απώλειαι εκ των ημετέρων εις Γερμανός βαρέως τραυματίας».

Γύρω από τις ρουλέτες των καζίνων και στο ημίφως των σεπαρέ συμφύρονταν πράκτορες της Abwehr και της GFP με μαυραγορίτες, τζογαδόρους και ναρκέμπορους. Στη Θεσσαλονίκη ο σατανικός πράκτορας και …καζινάρχης Περικλής Νικολαϊδης. Στην Αθήνα δίπλα στα θέατρα της Πανεπιστημίου και στην Πατησίων στήθηκε ένα γαϊτανάκι κατασκοπείας.

Και πάνω σ΄ αυτόν τον οικονομικό/κοινωνικό καμβά υφάνθηκε ο ένοπλος δοσιλογισμός. «Παρών» δήλωσαν αξιωματούχοι που ανέλαβαν να υπηρετήσουν, σαν γερμανικές μαριονέτες, την «Ελληνική Πολιτεία». Διαγκωνισμός με τους Βούλγαρους για το ποιός θα …πλέξει περισσότερες κάλτσες για τη Βέρμαχτ. Ποιος θα πλασαριστεί καλύτερα στη μαύρη αγορα τροφίμων.

Ποιος θα κάψει 80 γυναικόπαιδα ζωντανά στο φούρνο του Γκουραμάνη,στον Χορτιάτη ή στην Καλή Συκιά. Οι εγκληματικές συμμορίες του ταγματασφαλιτισμού. Των Σουμπεριτών, του Poulos Verband, του Παπαδόγγονα, του Γερακίνη, των «Χιτών», του «τάγματος Χωροφυλακής Παπαγιαννάκη» και της Εύβοιας, του Κισά Μπατζάκ, του Δάγκουλα, των Τζουλιάδων κ.α.  

Στο Hot.DocHistory την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter