Στο Ισραήλ ο Νίκος Παππάς

Στο Ισραήλ ο Νίκος Παππάς

Για θέματα υψηλής τεχνολογίας και επικοινωνιών

Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί, από σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Νίκος Παππάς είχε συνάντηση με τον Υπουργό Επικοινωνιών της χώρας, Tzachi Hanegbi, με τον οποίο υπέγραψαν μνημόνιο διμερούς συνεργασίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και, ειδικότερα, σε αυτόν της περιαγωγής. Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των τιμών του roaming εκ μέρους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, έθεσε το ζήτημα της μεγάλης επένδυσης στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA) και στις οπτικές ίνες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι υπάρχει τεράστια προοπτική διμερών συνεργασιών στο συγκεκριμένο τομέα, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών διαρθρωτικών κονδυλίων.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τις Ισραηλινές Βιομηχανίες Αεροδιαστημικής (ΙΒΑ) και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρό τους και υπεύθυνο του τομέα δορυφόρων, Opher Doron. Ο Οpher Doron τόνισε ότι η ενασχόληση με το διάστημα συνιστά μια εξαιρετικά μακροπρόθεσμη δέσμευση την οποία μόνον η Πολιτεία μπορεί να αναλάβει και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ να ιδρύσει τον ελληνικό διαστημικό οργανισμό, καθώς και για την προοπτική διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα. Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον αντιπρόεδρο των ΙΒΑ να επισκεφθεί τη χώρα μας, αμέσως μόλις συσταθεί ο ελληνικός διαστημικός οργανισμός.

Η επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο Ισραήλ συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα και αύριο. Ο Νίκος Παππάς θα επισκεφθεί φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, θερμοκοιτίδες και startups. Τον συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης και ο σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter