Στο Ισραήλ ο Ίλον Μασκ μετά το σάλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter

Στο Ισραήλ ο Ίλον Μασκ μετά το σάλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter

Ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ίλον Μασκ τη Δευτέρα καθώς ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συνεχίζει να αντιμετωπίζει θύελλα επικρίσεων για τη δημόσια υποστήριξή του σε μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών κατά τη διάρκεια επίσκεψης του επιχειρηματία στο Ισραήλ το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο πρόεδρος θα τονίσει την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο αυξανόμενος αντισημιτισμός στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του προέδρου ανέφερε ότι εκπρόσωποι των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν στη συνάντηση, όπου θα μοιραστούν «τη φρίκη της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τον συνεχιζόμενο πόνο και την αβεβαιότητα για αυτούς που κρατούνται ακόμα αιχμάλωτοι».

Η ανάρτηση που προκάλεσε

Η επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου στο Ισραήλ έρχεται περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου συμφώνησε με τον ισχυρισμό ότι οι εβραϊκές κοινότητες υποκινούν το «μίσος εναντίον των λευκών». Η ανάρτηση αναφερόταν επίσης σε «ορδές μειονοτήτων» που πλημμύρισαν τις δυτικές χώρες, μια δημοφιλής ρατσιστική θεωρία συνωμοσίας. Σε απάντηση του, ο Μασκ ανέφερε: «Είπατε την πραγματική αλήθεια».

Η απάντησή του οδήγησε σε επίπληξη από τον Λευκό Οίκο και μεγάλη έξοδο διαφημιστών από το X. Ο Μασκ δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχόλια μέσω του X. Η αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας ότι οι Εβραίοι θέλουν να φέρουν μειονοτικούς πληθυσμούς χωρίς έγγραφα στις δυτικές χώρες για να μειώσουν τις πλειοψηφίες των λευκών σε αυτά τα κράτη έχει υποστηριχθεί από διαδικτυακές ομάδες ρατσιστικού μίσους.

Το έκανε χειρότερο

Ο Μασκ, σε μεταγενέστερες αναρτήσεις, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι το μίσος για τους λευκούς εκτείνεται «από όλες τις εβραϊκές κοινότητες». Αλλά είπε ότι η Anti-Defamation League (ADL), μια οργάνωση που καταπολεμά τον αντισημιτισμό σε όλο τον κόσμο, «επιτίθεται άδικα στην πλειοψηφία της Δύσης, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Δύσης υποστηρίζει τον εβραϊκό λαό και το Ισραήλ. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν, με τις δικές τους αρχές, να επικρίνουν τις μειονοτικές ομάδες που αποτελούν την κύρια απειλή τους».

Τα σχόλια – τα οποία συμπίπτουν με την αύξηση των εγκλημάτων μίσους στις ΗΠΑ εναντίον εβραίων και μουσουλμάνων – προκάλεσαν τη σφοδρή καταδίκη από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και πολιτικούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter