Στο Κίεβο η πρόεδρος της Ουγγαρίας μετά από πρόσκληση του Ζελένσκι

Στο Κίεβο η πρόεδρος της Ουγγαρίας μετά από πρόσκληση του Ζελένσκι

Η ουγγαρέζα πρόεδρος Καταλίν Νόβακ θα μεταβεί στο Κίεβο με σκοπό να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος index.hu, προσθέτοντας ότι η Νόβακ θα μεταβεί με τρένο μέσω Πολωνίας.

Το γραφείο της προέδρου της Ουγγαρίας ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο, η Νόβακ συνυπέγραψε κοινό ανακοινωθέν των προέδρων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, το οποίο καταδίκαζε τους μαζικούς βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων από τη Ρωσία. Χθες Τετάρτη, η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 187 εκατομμύρια ευρώ οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία ως συνεισφορά της σε ένα προγραμματισμένο πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους έως και 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Νόβακ θεωρείται στενός σύμμαχος του εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και εξελέγη στο κυρίως εθιμοτυπικό αξίωμα της προέδρου της χώρας, από την πλειοψηφία του ακροδεξιού κυβερνώντος κόμματος Fidesz στο κοινοβούλιο τον Μάρτιο, γεγονός που αρκετοί ερμήνευσαν ως τέχνασμα του ούγγρου πρωθυπουργού για να κατευνάσει τις επικρίσεις τόσο των Βρυξελλών όσο και φεμινιστικών οργανώσεων που έχουν ασκήσει σκληρή κριτική για την στάση της Βουδαπέστης προς τις γυναίκες και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Πηγή: Euronews, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter