Στο Κίεβο Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι – Ήχησαν οι σειρήνες κατά την άφιξή τους (Video)

Στο Κίεβο Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι – Ήχησαν οι σειρήνες κατά την άφιξή τους (Video)

Στο Κίεβο βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης ο Όλαφ Σολτς, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Μάριο Ντράγκι οι οποίοι κάτω υπό άκρα μυστικότητα ταξίδεψαν με τρένο προκειμένου να συναντηθούν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε ζωντανά την άφιξη του τρένου, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ευρωπαίοι ηγέτες, στην ουκρανική πρωτεύουσα ενώ νωρίτερα δημοσιεύτηκε και μια φωτογραφία με τους τρεις ηγέτες να συνομιλούν μέσα στο τρένο ενώ ταξίδευαν.

 

Πρόκειται για μια κοινή τους επίσκεψη με στόχο να δείξουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, η οποία μάχεται κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο Σολτς, ο οποίος φορούσε τζιν παντελόνι και ένα μαύρο μπλουζάκι τύπου πόλο, ο Μακρόν με κοστούμι, λευκό πουκάμισο και χωρίς γραβάτα και ο Ντράγκι με ένα ανοιξιάτικο μπλε πουλόβερ, αφίχθησαν στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού γύρω στις 9:30, όπου τους συνόδευσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουκρανία Ετιέν ντε Πονσέν.


«Είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι ένα μήνυμα ενότητας που στέλνουμε στους Ουκρανούς», δήλωσε κατά την άφιξή του στο Κίεβο ο Μακρόν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον ουκρανό πρόεδρο.

Ήχησαν σειρήνες κατά την άφιξή τους

Ωστόσο, καθώς έμπαιναν στο ξενοδοχείο  ήχησαν οι σειρήνες, σύμφωνα με την Bild άκουσμα σύνηθες τους τελευταίους τέσσερις μήνες για τους κατοίκους της χώρας.

Ερωτηθείς γιατί η επίσκεψη πραγματοποιείται τώρα, ένας αξιωματούχος του Μεγάρου των Ηλυσίων απάντησε ότι οι τρεις ηγέτες θεώρησαν πως θα ήταν προτιμότερο να γίνει αυτή πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα όπου πρόκειται να συζητηθεί το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο μπλοκ των 27.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται αύριο, Παρασκευή να παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της σχετικά με το ερωτηματολόγιο της Ουκρανίας για την ένταξή της στην ΕΕ, κάτι το οποίο τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζουν χλιαρά.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη των τριών ευρωπαίων ηγετών στην Ουκρανία έπειτα από την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter