Στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα

Στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα

Με ευρωπαϊκή σήμανση, κάτι που σημαίνει ότι αφορά στην ενταξιακή πορεία της χώρας, κατατέθηκε τελικά σήμερα στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «MIA», η κυβέρνηση της πΓΔΜ κατέθεσε σήμερα στο κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – πΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, που είχε εγκριθεί νωρίτερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου συνοδεύεται με «ευρωπαϊκό σημαιάκι», ένα διακριτικό γνώρισμα που φέρουν τα νομοσχέδια που αφορούν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τα οποία δύναται να συζητηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για αυτά τα νομοσχέδια είναι η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Αύριο ο Πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, έχει συγκαλέσει στις 11:00 τοπική ώρα συνεδρίαση σχετικά με την υιοθέτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της συμφωνίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει ότι το σ/ν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, που θα πρέπει να το συζητήσει εντός δύο ημερών.

Ακολούθως, θα διαβιβαστεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία. Για την έγκρισή της συμφωνίας απαιτούνται 61 ψήφοι βουλευτών και αναμένεται να εγκριθεί τόσο από το σοσιαλιστικό κόμμα του κ. Ζάεφ όσα και από τα Αλβανικά κόμματα που συνεργάζονται μαζί του. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter