Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Ε.Ε.- Τουρκίας- Οι Ολλανδοί ακύρωσαν την πτήση του Τσαβούσογλου

Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Ε.Ε.- Τουρκίας-  Οι Ολλανδοί ακύρωσαν την πτήση του Τσαβούσογλου

Νέα κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση των Ολλανδών να ακυρώσουν την πτήση του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που θα μετέβαινε στη χώρα για να μιλήσει για το τουρκικό δημοψήφισμα.

Η Ολλανδία αποφάσισε να μη δώσει άδεια προσγείωσης στο αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πυροδοτώντας έτσι ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γι’ αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του τούρκου υπουργού.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως η Τουρκία αναστάτωσε τις συνομιλίες μέσω των οποίων θα επιτρεπόταν στον Τσαβούσογλου να εισέλθει στη χώρα απευθύνοντας εκκλήσεις για την πραγματοποίηση μιας μαζικής δημόσιας συγκέντρωσης.

Η τουρκική απειλή για κυρώσεις αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον Τσαβούσογλου «κατέστησε αδύνατη μια λογική λύση», ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει στο CNN Turk, πως ενδεχόμενη απαγόρευση της ομιλίας του στην Ολλανδία θα επέφερε κυρώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, απειλή που μάλλον δεν πτόησε τους Ολλανδούς.

“Που είναι το κακό στην επίσκεψή μου;” αναρωτήθηκε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε ως υπουργός Εξωτερικών. “Αν η ένταση είναι να αυξηθεί λόγω της επίσκεψής μου, τότε ας αυξηθεί” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter