Στο «κόκκινο» το Κρατικό Νίκαιας – Σταματά να νοσηλεύει κρούσματα κορονοϊού

Στο «κόκκινο» το Κρατικό Νίκαιας – Σταματά να νοσηλεύει κρούσματα κορονοϊού

Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού αποφάσισαν στην γενική τους συνέλευση οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid- 19. Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας Covid αναφέρει σε ανάρτηση του ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου Παναγιώτης Παπανικολάου.

Η εφημερία της Κυριακής ήταν εφιαλτική λέει στο Documentonews o κ. Παπανικολάου και εξηγεί ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δέχτηκαν αφόρητη πίεση ώστε να δεχτούν κατά τη Γενική Εφημερία όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά Covid-19 παραβιάζοντας οι αρμόδιοι κάθε έννοιά ασφάλειας τόσο όσο αφορά στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έπρεπε να εισαχθούν για νοσηλεία όσο και στους αριθμούς των ύποπτων κρουσμάτων που πάνε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στο νοσοκομείο είναι οι παραιτήσεις του διοικητή ιατρικής υπηρεσίας και η επιστημονική υπεύθυνη της πτέρυγας νοσηλείας covid. 

https://www.facebook.com/p.g.papanikolaou/posts/10159353930565769

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας, σε δήλωσή του, αναφέρει: «Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας Υγείας όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα».

«Συγκεκριμένα από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μας μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Η κλινική ασθενών COVID-19 θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών», προσθέτει.

«Το Νοσοκομείο της Νίκαιας θα εξακολουθήσει να δέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς COVID-19 ως οφείλει, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ορίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η παραίτηση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε αποδεκτή και θα συνεχίσει να προΐσταται του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας», καταλήγει.

Ξανθός: Το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, τονίζει: «Η επίσημη καταγγελία των γιατρών για την αδυναμία ενός μεγάλου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου του Λεκανοπεδίου όπως της Νίκαιας, να νοσηλεύσει περιστατικά covid-19, αποδεικνύει πως οι «αλχημείες των αριθμών» εύκολα καταρρίπτονται. Όση επικοινωνιακή υπεροπλία και αν διαθέτει η κυβέρνηση.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος και άρχισε ήδη να καταρρέει το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων» και της «θωράκισης» του ΕΣΥ. Οι αντοχές της δημόσιας περίθαλψης και των ανθρώπων της εξαντλούνται».

«Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, απαιτείται η μέγιστη δυνατή «ένεση» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μόνιμου και επικουρικού, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Ειδικά στα νοσοκομεία «πυλώνες» του ΕΣΥ που διαχειρίζονται καθημερινά, πέραν της πανδημίας, και χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσήματα. Το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του», υπογραμμίζει.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και, με μέτρα έκτακτης ανάγκης, να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, καλύπτοντας αξιόπιστα τις ανάγκες υγείας των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής», σημειώνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter