Συνεργασία Ελλάδας - Βρετανίας

Στο Λονδίνο ο Λ. Κρέτσος - Επενδύσεις και επαναλειτουργία της ελληνικής υπηρεσίας του BBC στο επίκεντρο

Με τον Μάθιου Γκουλντ, ομόλογό του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μέσων Ενημέρωσης συναντήθηκε στο Λονδίνο, ο Λευτέρης Κρέτσος, γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κρέτσος παρουσίασε τον ν. 4487/2017, που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα. Κομβικό σημείο της συνάντησής τους ήταν η διερεύνηση της επαναλειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του BBC. Για να προχωρήσει γρηγορότερα η συνεργασία των δύο χωρών συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας με στόχο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ο κ. Γκουλντ προσκλήθηκε να παραβρεθεί στο Athens Games Festival, που διοργανώνεται από την ΓΓΕΕ, στις 27-28 Οκτωβρίου στην Helexpo στο Μαρούσι (athensgamesfestival.gr).

Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε, επίσης, με υψηλόβαθμα στελέχη του BFI (British Film Institute), στα οποία παρουσίασε λεπτομερώς τόσο τον ν. 4487/2017 όσο και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Η οικονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη που αρχίζει να γνωρίζει η χώρα μας είναι παράγοντες που την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για επενδύσεις, ιδιαίτερα σ’ έναν γοργά αναπτυσσόμενο τομέα όπως οι οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο κ. Κρέτσος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του BFI με την ΕΡΤ ΑΕ και προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε τη διοργάνωση εβδομάδας «Αθήνα - Λονδίνο» το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.