Στο μάτι του κυκλώνα τα Τρίκαλα (video)

Στο μάτι του κυκλώνα τα Τρίκαλα (video)

Εκτεταμένες ζημιές σε όλο το νομό Τρικάλων προκάλεσε η καταιγίδα και η χαλαζόπτωση. Αρκετές επιχειρήσεις και σπίτια υπέστησαν ζημιές, όπου το νερό εισέβαλε σε υπόγεια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας η έντονη βροχή και το χαλάζι προκάλεσαν ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Κλεινοβό, στο Ελάφι και στα Αμπέλια υπήρξαν ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Στον οδικό δίκτυο του Κλεινοβού οι πτώσεις δέντρων είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία.

Προβλήματα προκλήθηκαν και σε περιοχές που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα και συγκεκριμένα στο Γενέσι, το Ξυλοπάροικο, τον Άγιο Βησσαρίωνα, τη Φήκη, το Βαλτινό. Στις παραπάνω περιοχές προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση, πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ παρατηρούνται εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω των καιρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται ολοσχερώς, τα ζωντανά τους να πνίγονται στα ορμητικά ρέματα και τώρα μένουν και χωρίς ρεύμα. Όμως προβλήματα προκλήθηκαν και μέσα στην πόλη των Τρικάλων από το μεσημεριανό μπουρίνι. Κατολισθήσεις σημειώνονται σε όλο το ορεινό και ημιορεινό δίκτυο της περιοχής και μηχανήματα τόσο της Π.Ε. Τρικάλων, όσο και των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης και Καλαμπάκας βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις τα φαινόμενα θα συνεχιστούν αύριο και τη Δευτέρα.

Το χαλάζι ισοπέδωσε 10 κολώνες, τα χωριά στα ριζά του Κόζιακα και έτσι οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τη ΔΕΗ καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η ζημιά το επόμενο 24ωρο.

Video: trikalaola.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter