Στο Μαξίμου η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ

Στο Μαξίμου η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ

Συνάντηση με την πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, είχε το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υποδεχόμενος την κυρία Κίρχνερ και αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική σημείωσε ότι και η Ελλάδα «περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η κ. Κίρχνερ τόνισε την προσφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό, και όχι μόνο, της Δύσης. Είπε ότι από εδώ ξεκίνησε η Δύση και ότι πραγματικά οι σκέψεις για τη Δημοκρατία, για την οργάνωση και την πολιτιστική οργάνωση της Δύσης, χωρίς καμία αμφιβολία βασίζονται στην ιστορία της Ελλάδας. Η κ. Κίρχνερ εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση της όταν αντίκρισε τον Παρθενώνα και προσέθεσε πως ελπίζει να έχει την ευκαιρία αύριο να επισκεφθεί τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

«Εγώ έχω τη χαρά κάθε πρωί που ξυπνάω να βλέπω τον Παρθενώνα. Κι αυτό μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κομμάτι μιας ιστορίας πολύ σημαντικής και μιας παρακαταθήκης, μιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ», προσέθεσε ο πρωθυπουργός. «Και ζήσαμε από κοντά και τις περιπέτειες σας αλλά και τα κατορθώματα σας», σημείωσε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει: «Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

«Θα ήθελα με μεγάλη χαρά να ακούσω και τα νέα σας», είπε ο κ. Τσίπρας στην κ. Κίρχνερ, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter