Στο Μετόχι, ο πρώτος σταθμός του Αγίου Φωτός

Στο Μετόχι, ο πρώτος σταθμός του Αγίου Φωτός

Έφτασε πριν από λίγο στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με τιμές αρχηγού κράτους  έφτασε στις 19.30 από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιον Φως. Πρώτος σταθμός η Πλάκα, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου.

 Στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50, ενώ συνολικά μεταφέρεται σε 17 πόλεις της Ελλάδας, με αεροσκάφη της Aegean που απογειώθηκαν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Εκατοντάδες πιστοί περίμεναν και στο αεροδρόμιο για να λάβουν το Φως της «Αγάπης και της Ελπίδας».

Την ευχή «το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής,της χαράς,της ειρήνης και της ελπίδας,σε ολόκληρη την Οικουμένη»,εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης στον Ναό της Αναστάσεως στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων χοροστατούντος του Πατριάρχη Θεοφίλου Γ’. Σε μια σεμνή τελετή στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Πατριάρχης άναψε με την Αγία Φλόγα την ιερή Κανδήλα, την οποία ο Γιάννης Αμανατίδης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, μαζί με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, μητροπολίτη Αθηναγόρα, μετέφεραν στην Αθήνα.

Στα προβλήματα που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο και στις απειλές της παγκόσμιας ειρήνης, αναφέρονται στα πασχαλινά τους μηνύματα οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, επισημαίνοντας πως το αναστάσιμο φως δείχνει τον δρόμο έναντι των καθημερινών αυτών «σταυρών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter