Στο «μικροσκόπιο» του ΕΜΑ η αναμνηστική δόση του εμβολίου Pfizer για 12 έως 15 ετών

Στο «μικροσκόπιο» του ΕΜΑ η αναμνηστική δόση του εμβολίου Pfizer για 12 έως 15 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε αξιολόγηση προκειμένου να αποφασίσει αν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστική δόση σε εφήβους 12-15 ετών. Παράλληλα σημειώνει ότι συνεχίζει την αξιολόγηση του αντίστοιχου αιτήματος της Pfizer για την ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών.

Ο ΕΜΑ επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή του ότι οι αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων χορηγούνται σε εμβολιασμένα άτομα, δηλαδή σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον αρχικό εμβολιασμό τους με τις δύο δόσεις, για την αποκατάσταση της προστασίας μετά την εξασθένησή της. Μια αναμνηστική δόση του εμβολίου Comirnaty των εταιρειών BioNTech/Pfizer μπορεί αυτή τη στιγμή να χορηγηθεί μόνο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

 


Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA θα πραγματοποιήσει ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβάλλονται από την εταιρεία που εμπορεύεται το εμβόλιο εξετάζοντας και πραγματικά στοιχεία επί του πεδίου από το Ισραήλ.

Όπως τονίζει ο ΕΜΑ οι εθνικοί φορείς δημόσιας Υγείας μπορούν να εκδίδουν επίσημες συστάσεις σχετικά με τη χρήση αναμνηστικών δόσεων και τις σχετικές απαιτήσεις πιστοποίησης ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αποτελεσματικότητας και τα περιορισμένα δεδομένα ασφάλειας.

Το εμβόλιο Comirnaty είναι για την πρόληψη του κορωνοϊού. Περιέχει ένα αγγελιοφόρο RNA (mRNA) με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστής ως πρωτεΐνη spike, που υπάρχει φυσικά στον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο λειτουργεί προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αμυνθεί κατά του SARS-CoV-2.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter