Στο μικροσκόπιο του ΚΙΝΑΛ οι λίστες για υποψηφίους βουλευτές

Στο μικροσκόπιο του ΚΙΝΑΛ οι λίστες για υποψηφίους βουλευτές

Με φόντο τους διαξιφισμούς ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, η Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζεται για τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές που θα δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Τον Ιούνιο θα εγκριθούν από το ΚΙΝΑΛ οι υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές και μέχρι τότε δεν θα δοθεί χρίσμα σε κανέναν. Το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες σχετικά με τις υποψηφιότητες στη Χαριλάου Τρικούπη συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, το βράδυ της Τετάρτης (30.3.2022) στην οποία συμμετείχε και ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Επιτροπή Επιλογής Υποψήφιων Βουλευτών, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη, έχει καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, μέλος ή φίλο του ΚΙΝΑΛ, να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας και ένα σύντομο βιογραφικό στο email της Επιτροπής Ψηφοδελτίων.

Σε ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου 2022, θα καταγραφούν τα στοιχεία και θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων, οι οποίες θα συζητηθούν στις νομαρχιακές επιτροπές που θα εκλεγούν το επόμενο διάστημα.

Η Επιτροπή θα καταρτίσει τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών ανά νομό και εκλογική περιφέρεια και θα κάνει την εισήγησή της προς τον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εντός του Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί, «η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών δεν πρέπει να περιοριστεί εντός των τειχών του Κινήματος, αλλά να διευρυνθεί απηχώντας τα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και του Απόδημου Ελληνισμού».

Οπως ήδη σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων, με βάση τις αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, το ΚΙΝΑΛ ανοίγει τις πόρτες του στους πολίτες με στόχο την οικοδόμηση ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και θέτει σε προτεραιότητα την πύκνωση των γραμμών του «από πρόσωπα που, με την ιδιότητα του βουλευτή, θα υπηρετήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter