Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών Αχαΐα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη – Σκέψεις για lockdown αλά Αττική

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών Αχαΐα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη – Σκέψεις για lockdown αλά Αττική

Lockdown αλά Αττική εξετάζουν οι ειδικοί και για άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι σήμερα Παρασκευή για να συζητήσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Μετά την Αττική, Αχαϊα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο μικροσκόπιο προκειμένου να συζητηθεί αν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω αυστηρότερα μέτρα ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός.

Διαβάστε επίσης:  Γεμίζουν οι ΜΕΘ στην Αττική – Στο 83% η πληρότητα

Είναι ενδεικτικό πως η Αχαΐα στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορονοϊού. Θυμίζουμε πως σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας, στην Αχαΐα. Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12. Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορονοϊού, με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα.

Αποφάσεις αναμένεται να παρθούν και για τη Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει αυξημένο ιικό φορτίο. «Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη από Δευτέρα θα έχει μία άλλη κατάσταση από αυτή σήμερα. Είναι αναγκαίο» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Πρέπει να παρθούν μέτρα. Θα είναι καλύτερα να είναι πρώιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος», Γλυκερία Βλαχογιάννη, με τη διευθύντρια ΜΕΘ του Γεννηματάς, Ελένη Αντωνιάδου να συμπληρώνει «αυξήθηκαν οι εισαγωγές». «Παραμένουμε σταθερά τσε υψηλά επίπεδα. Πρέπει να προβληματιστούμε για το τι πρέπει να κάνουμε» τόνισε ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης ΑΠΘ. 

Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, το σύστημα υγείας έχει αρχίσει να νιώθει ήδη την πίεση με τις εισαγωγές να αυξάνονται καθημερινά. Την Πέμπτη,  από τις 220 εισαγωγές στην επικράτεια, οι 117 έγιναν στην Αττική. Οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε 988, όπου 802 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι 186 σε ΜΕΘ.  Από την 1η Φεβρουαρίου οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξηθεί κατά 307. Πριν από 12 ημέρες στις απλές κλίνες νοσηλεύονταν 534 ασθενείς και στις ΜΕΘ 147.

Μιλώντας την Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο πνευμονολόγος Γιώργος Χειλάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως στο νοσοκομείο “Σωτηρία” παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μια αύξηση 30% στις εισαγωγές ασθενών.

Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, νοσηλεύονται 30 ασθενείς με κορονοϊό, έξι στη ΜΕΘ και δύο διασωληνωμένοι.

Αν και τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής, υπάρχει η ανησυχία πως ανάλογη αύξηση θα παρατηρηθεί το επόμενο διάστημα και στα νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter