Στο μικροσκόπιο των «θεσμών» το δημόσιο

Στο μικροσκόπιο των «θεσμών» το δημόσιο

Ο δημόσιος τομέας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων των «θεσμών».

Δεν πρόλαβε να γυρίσει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και στην Αθήνα τον περίμεναν εμπειρογνώμονες, που εξετάζουν την εφαρμογή των συμφωνιών από τη χώρα μας με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Ειδικά κλιμάκια με εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, τα οποία εκπροσωπούν τους δανειστές, διενεργούν ενδελεχείς έρευνες για τις προσλήψεις, την αξιολόγηση δομών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων των υπαλλήλων, την κινητικότητα εργαζομένων μεταξύ δημόσιων υπηρεσιών και φορέων, αλλά και τη λεγόμενη αποπολιτικοποίηση (αποκομματικοποίηση) του δημοσίου τομέα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με υψηλόβαθμα στελέχη των “‘θεσμών” η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κτίριο της Β. Σοφίας.

Όπως όλα δείχνουν η ελληνική πλευρά αναπτύσσει τα επιχειρήματά της έτσι ώστε να μην μείνουν χωρίς διευθέτηση κάποιες “τρύπες” που εντόπισαν οι εμπειρογνώμονες από τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανοιχτή η συζήτηση για τον αριθμό των συμβασιούχων, για τις διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού, οι οποίες έχουν παγώσει από τον Ιούνιο, προεκλογικά, αλλά και για ζητήματα αποκομματικοποίησης με έμφαση στις θέσεις ευθύνης (υπηρεσιακοί γενικοί γραμματείς κ.ά.).  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter