Στο Μπαγκλαντές αναζητούν την οικογένεια του βομβιστή της Νέας Υόρκης

Στο Μπαγκλαντές αναζητούν την οικογένεια του βομβιστή της Νέας Υόρκης

Αξιωματούχοι στο Μπανγκλαντές προσπαθούν να εντοπίσουν την ευρύτερη οικογένεια και μέλη του περιβάλλοντος του Ακάγεντ Ούλαχ, του Μπανγκλαντεσιανού ο οποίος κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές ότι πυροδότησε χθες Δευτέρα έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης.

«Η αστυνομία αναζητεί την οικογένειά του, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει», δήλωσε ο Αμπούλ Χάιρ Νάντιμ, επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης της Τσιταγκόνγκ, όπου ζούσε η οικογένεια του Ούλαχ.

Η αστυνομία του Μπανγκλαντές δήλωσε στο Reuters αργά χθες ότι ο 27χρονος Ούλαχ δεν είχε ποινικό μητρώο στη χώρα, την οποία επισκέφθηκε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο.

Ο Ούλαχ ζούσε με τη μητέρα του, την αδελφή του και τους δύο αδελφούς του στο Μπρούκλιν και είχε πράσινη κάρτα, εξήγησε ο Σαμίμ Άχανα, γενικός πρόξενος του Μπανγκλαντές στη Νέα Υόρκη.

Ο Άχμαντ Ούλαχ, συγγενής του Ακάγεντ, δήλωσε ότι ο πατέρας του εξάδελφού του μετακόμισε στη Ντάκα με την οικογένειά του πριν από πολλά χρόνια. Ο πατέρας του Ακάγεντ πέθανε πριν από περίπου 5 χρόνια και στη συνέχεια εκείνος μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Ο Ούλαχ είχε τοποθετήσει πάνω του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και τον πυροδότησε σε μια υπόγεια διάβαση πεζών μεταξύ της Τάιμς Σκουέρ και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι στη Νέα Υόρκη την ώρα αιχμής, στις 07:20 (15:20 ώρα Ελλάδας).

Από την έκρηξη υπέστη εγκαύματα ο ίδιος, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ωστόσο όλοι είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία ότι ο Ούλαχ είχε παρακολουθήσει προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους στο Διαδίκτυο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter