Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας και δίψας Αθ. Κυριαζής – Ραγδαία η επιδείνωση της υγείας του

Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας και δίψας Αθ. Κυριαζής – Ραγδαία η επιδείνωση της υγείας του

Εκ νέου μεταφέρθηκε ο απεργός πείνας και δίψας σπουδαστής κρατούμενος Αθανάσιος Κυριαζής στο νοσοκομείο του Ρίου, το βράδυ του Σαββάτου στις 23:30 λόγω ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento ο απεργός μετά από θερμομέτρηση η οποία έδειξε υψηλή θερμοκρασία, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί πραγματοποίησε σειρά εξετάσεων με τους γιατρούς να συστήνουν στον απεργό να παραμείνει για νοσήλια, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και πήρε εξιτήριο.

Ο Θ. Κυριαζής μεταφέρθηκε μετά από 3 ώρες στις 2:20 τα ξημερώματα στις φυλακές Πάτρας μα το βαν μεταγωγών και όχι με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα όσα του είπαν οι γιατροί είναι θέμα χρόνου ο απεργός πείνας και δίψας να υποστεί νεφρική ανεπάρκεια, πράγμα που θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στην υγεία του.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί αφυδάτωση.

Στο νοσοκομείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με το νοσοκομείο να έχει περικυκλωθεί από πάνοπλους αστυνομικούς και απομάκρυναν τον κόσμο από την αίθουσα των επειγόντων. Μάλιστα μία κυρία με σπασμένο πόδι τρόμαξε στη θέα των αστυνομικών. Τελικά το δόγμα νόμος και τάξη καλά κρατεί.

Είναι σαφές ότι η ζωή του απεργού κρατούμενου βρίσκεται σε κίνδυνο. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα υπάρξει ανταπόκριση από την πολιτεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος μέσω της λευκής απεργίας διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμα του στην εκπαίδευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter