Στο ΟΑΚΑ κλιμάκιο μηχανικών για την ταλάντωση του άνω διαζώματος (Video)

Στο ΟΑΚΑ κλιμάκιο μηχανικών για την ταλάντωση του άνω διαζώματος (Video)

Kλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (1/11) στο ΟΑΚΑ για να κάνει μία πρώτη εποπτεία του χώρου του άνω διαζώματος στο κεντρικό στάδιο, όπου παρατηρήθηκε η ταλάντωση στον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνει πιο επισταμένος έλεγχος όπου χρειάζεται, σύμφωνα με το πόρισμα και τις οδηγίες των τεχνικών υπηρεσιών.

Ήδη από την Τετάρτη (31/11), από το Υφυπουργείο Αθλητισμού διέρεε πως ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήδη κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων.

Το ΟΑΚΑ, έχει άδεια σε ισχύ. Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδειας λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ. Εν συνεχεία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη ΓΓΑ για έλεγχο της στατικότητας του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Γιώργος Λοβέρδος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter