Στο πειθαρχικό της Βουλής ο χρυσαυγίτης που κατηγορείται για την επίθεση στον φοιτητή

Στο πειθαρχικό της Βουλής ο χρυσαυγίτης που κατηγορείται για την επίθεση στον φοιτητή

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής παραπέμπεται ο μετακλητός υπάλληλος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Ζέρβας κατηγορούμενος για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του φοιτητή Αλέξιου Λάζαρη. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να έχει υπογράψει την απόλυσή του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές σχετικά με τα περιστατικά. Στην συνέχεια υπήρξε ενημέρωση της Βουλής από έγγραφο του Τμήματος Δίωξης Αυτόφωρων Εγκλημάτων που διαβίβασε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Δ. Ζούγρη και αναφέρει ότι ο εν λόγω υπάλληλος της Χ.Α κατηγορείται για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και σειρά άλλων κατηγοριών. Ανάμεσα σε αυτές η ληστεία κατά συναυτουργία και η επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.​

Στην επιστολή του προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφέρει:

«Επειδή εκτιμώ ότι η διαλαμβανόμενες στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της αντεισαγγελέως προς τη Βουλή των Ελλήνων, αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρεται να τέλεσε ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, δηλαδή της ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός: βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) στοιχειοθετούν αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο, συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «Επειδή κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα, που αποδίδεται στον προαναφερόμενο υπάλληλο, δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής, παραπέμπω ενώπιόν σας την παρούσα υπόθεση για την άσκηση της προσήκουσας πειθαρχικής διαδικασίας».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να έχει υπογράψει την απόλυσή του

Την απόλυση του Χρήστου Ζέρβα, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την άγρια επίθεση σε βάρος του φοιτητή στην περιοχή των Ελληνορώσων, φέρεται να υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Παρά την πράξη απόλυσης που υπέγραψε ωστόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζει να αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικασία, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ακόμη και την επιβολή του μέτρου της αναδρομικής επιστροφής μισθών.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο γγ της Χρυσής Αυγής φαίνεται να υπέγραψε με χθεσινή ημερομηνία αλλά με σημερινό αριθμό πρωτοκόλλου την πράξη απόλυσης του Χρήστου Ζέρβα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter