Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος του in.gr για την fake φωτογραφία του Τσίπρα

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος του in.gr για την fake φωτογραφία του Τσίπρα

Σήμερα καλείται σύμφωνα με πληροφορίες στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος του in.gr για την αθλιότητα που διέπραξε με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος καλείται σήμερα Τρίτη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ μετά την ανάρτησή του στο in.gr του ομίλου Μαρινάκη η οποία συνοδεύεται με παραποιημένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη έξοδο με την Μπέτυ Μπαζιάνα, όπου στη θέση της συντρόφου του έχει τοποθετηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη, οπότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποφασίσει εάν θα παρέμβει αυτεπαγγέλτως, προκειμένου να εξετάσει ποιες διατάξεις του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας παραβιάζει με το δημοσίευμά του.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έγινε δέκτης πλήθους καταγγελιών, τόσο από πολίτες που διαμαρτύρονταν όσο και από συναδέλφους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται πως έχει ξαναπάει πειθαρχικό όταν υποστήριξε την εργοδοσία για τις μαζικές απολύσεις 29 δημοσιογράφων που έγιναν από τη νέα διοίκηση στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ».

Το άρθρο αυτό με τη φωτογραφία (αν και στο τέλος αναφέρεται πως πρόκειται για μοντάζ-σε όσους φτάνουν ως το τέλος του άρθρου και δεν μένουν με την πρώτη εντύπωση-) δίνεται η αίσθηση πως «όλοι οι ίδιοι είναι», σε μια προσπάθεια απενεχοποίησης της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση του οποίου κλονίζεται από τις αποκαλύψεις της υπόθεσης παιδεραστίας του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την προσπάθεια συγκάλυψης.

Σημειώνεται πως για τις εντυπώσεις το άρθρο είχε τίτλο: «Αποκάλυψη: Είσαι παιδεραστής, Αλέξη;».  Μέσα σε λίγο χρόνο από την ανάρτηση, το δημοσίευμα εμφανιζόταν μεταξύ των πρώτων στις ειδήσεις της Google με αποτέλεσμα τη διασπορά fake news λόγω εντυπώσεων.

Στο άρθρο ξεκινάει αναπτύσσοντας γλαφυρά μια φανταστική ιστορία για το πώς ο Τσίπρας φωτογραφήθηκε με τον Λιγνάδη και πώς οι φωτογραφίες δεν συνιστούν αμάρτημα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι κανείς δεν κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για φωτογραφίες με τον Λιγνάδη, αλλά προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να στηρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Στο συγκρότημα Μαρινάκη δημιούργησαν δύο fake news για να στηρίξουν τον Λιγνάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter