Στο περιουσιολόγιο τελικά και οι καταθέσεις

Στο περιουσιολόγιο τελικά και οι καταθέσεις

‘Άμεση νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συμπεριληφθούν στο νόμο για το περιουσιολόγιο και οι καταθέσεις, απαντάει με ανακοίνωσή της η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, σε σειρά δημοσιευμάτων.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων», αναφέρει η υφυπουργός Οικονομικών και συμπληρώνει: «Για το σκοπό αυτό θα αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να συμπληρωθεί και να τροποποιηθεί κατάλληλα ο ν. 3842/2010». 

Η υφυπουργός σημειώνει ότι το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί καταρχήν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των φορολογούμενων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα των ΜΜΕ σχετικά με το περιουσιολόγιο, που αναφέρονται σε απάντηση της Κ. Παπανάτσιου σε κοινοβουλευτική ερώτηση, στην ανακοίνωση διευκρινίζονται τα εξής:

– Η απάντηση δόθηκε, ως προσήκει, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα το ν. 3842/2010 όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4141/2013, ο οποίος προβλέπει ότι στο περιουσιολόγιο «δεν περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές σε εταιρείες που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 2687/1953 (Α΄ 317) και του ν. 27/1975 (Α΄77)».

– Οι πληροφορίες για τις καταθέσεις και άλλα επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν οι φορολογούμενοι είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμες στις φορολογικές αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter