Στο πιο ψηλό βάθρο του ευρωπαϊκού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη

Στο πιο ψηλό βάθρο του ευρωπαϊκού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη

Αυτή η αποστολή ήταν η πιο ξεκούραστη. Όμως έκρυβε αγωνία για μια νέα διάκριση. Στο Βίλνιους της Λιθουανίας η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το μεγάλο φαβορί για την ανάδειξη της ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς και οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Και όντως επιβραβεύτηκε με τον συγκεκριμένο τίτλο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια είχε ως “αντίπαλες” τις Μαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία, ύψος), Νάφι Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) και Ανίτα Βλόνταρτσιουκ (Πολωνία, σφυροβολία).

Όπως είχε γίνει γνωστό η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν πρώτη στην ψηφοφορία που έγινε στα social media, όμως τόσο η τεχνική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όσο οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών αλλά και οι δημοσιογράφοι είχαν την ίδια άποψη. Το βραβείο στην Στεφανίδη έδωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

«Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους» είπε αρχικά με αρκετή δόση χιούμορ.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο επί κοντώ έκανε εκπληκτική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού), αναδείχθηκε νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League, ενώ το 4,91 μ., με το οποίο επικράτησε στο Λονδίνο, είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Παράλληλα έκλεισε τη χρονιά με 14 σερί νίκες και είχε μόλις μία ήττα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πρωταθλητής του ακοντισμό Γιόχαν Βετερ κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για το 2017. Η Γιούλια Λεβτσενκο και ο Καρστεν Γουορχολμ επικράτησαν στην κατηγορία “ανερχόμενο αστέρι” σε γυναίκες και άνδρες, αντίστοιχα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter