Στο πλευρό της Ηριάννας οι συνάδελφοί της στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ – «Εμβρόντητοι από την καταδίκη»

Στο πλευρό της Ηριάννας οι συνάδελφοί της στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ – «Εμβρόντητοι από την καταδίκη»

Την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Ηριάννα Β.Λ. εκφράζουν οι συνάδελφοί της στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε επιστολή που συνυπογράφουν συνολικά 35 διδάσκοντες του Ιδρύματος, οι καθηγητές του Διδασκαλείου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την άδικη καταδίκη της νεαρής πανεπιστημιακού, δηλώνοντας «εμβρόντητοι» διότι «η συνολική παρουσία του ατόμου που γνωρίσαμε κάθε άλλο παρά στο προφίλ ενός ανθρώπου που δε σέβεται την ανθρώπινη ζωή παραπέμπει».

Αναλυτικά η επιστολή των συναδέλφων της Ηριάννας

13 χρόνια κάθειρξη, είπαν. Χωρίς αναστολή, είπαν. Όνομα: Ηριάννα Β.Λ., είπαν.

Πώς αισθανθήκαμε εμείς, οι συνάδελφοί της στο άκουσμα αυτής της είδησης; Όσο κι αν προσπαθήσουμε να το βολέψουμε (ανά)μεσα σε λέξεις, νιώθουμε ΄λίγοι’, δεν βολεύεται. Όσοι από εμάς τη γνωρίσαμε σε επίπεδο συνεργασίας δηλώνουμε εμβρόντητοι, διότι η συνολική παρουσία του ατόμου που γνωρίσαμε κάθε άλλο παρά στο προφίλ ενός ανθρώπου που δε σέβεται την ανθρώπινη ζωή παραπέμπει.

Αγαπητή από τους μαθητές της, πάντα διαθέσιμη και υποστηρικτική προς τους συνεργάτες της, υπεύθυνη και συνεπής στα διδακτικά της καθήκοντα. Όσοι πάλι από εμάς δεν έτυχε να συνεργαστούμε στενά μαζί της είδαμε στο πρόσωπό της μια νέα συνάδελφο, μια άξια διδάσκουσα με κάθε δικαίωμα, κάθε προϋπόθεση, κάθε προοπτική για μια επαγγελματική εξέλιξη ανάλογη των δυνατοτήτων και των προσδοκιών της.

Είθισται στον χώρο μας, φύσει και θέσει, να τοποθετούμε την ανθρώπινη ύπαρξη ψηλά και να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. Καθημερινά μέσα στις τάξεις μας, που αγκαλιάζουν μεγάλο ποσοστό ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, βρισκόμαστε κοντά στον ανθρώπινο πόνο και προσπαθούμε με τις γνώσεις μας να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε, να διδάξουμε τη γλώσσα, να διδάξουμε ανθρώπους και να διδαχτούμε από αυτούς.

Αυτό έκανε και η Ηριάννα, φύσει και θέσει. Ως νέο μέλος του διδακτικού προσωπικού του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας ήρθε να φωτίσει τις τάξεις που ανέλαβε με το φως της νιότης, της ικανότητας και της όρεξής της για δουλειά.

Και ξαφνικά είπαν πως αυτό το φως πρέπει να σβήσει, ή μάλλον να σβηστεί.

Ηριάννα, στη μάχη αυτή είμαστε δίπλα σου.

Οι συνάδελφοί σου

Το Διδακτικό και Διοικητικό Προσωπικό

του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter