Στο πλευρό του Πουλή ο ΠτΒ – Κατά περίπτωση η κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Στο πλευρό του Πουλή ο ΠτΒ – Κατά περίπτωση η κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Την άποψη ότι δεν είναι πολιτικά υποκινούμενη η μήνυσή του υπόδικου για 4 κακουργηματικές και 2 πλημμεληματικές διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, εναντίον του Παύλου Πολάκη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Κώστας Τασούλας παραδέχθηκε δε ότι άπτεται της Επιτροπής Δεοντολογίας πότε μία δικογραφία εναντίον βουλευτή κρίνεται ως πολιτική και πότε ως ιδιωτική υπόθεση.

Τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Βουλής μετά το πέρας της διαδικασίας στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του πρώην αν. υπουργού Υγείας. Μετά από σχετική ερώτηση του documentonews.gr σε σχέση με όσα υποστήριζε κατά το παρελθόν ο ίδιος – όταν ανέκυψε ζήτημα άρσης της ασυλίας του- σε σύγκριση με το τι πράττει τώρα ως πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι στην περίπτωσή του η Επιτροπή Δεοντολογίας δέχθηκε ότι η μήνυση εναντίον του ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

Αυτή η παραδοχή του προέδρου της Βουλής περί κρίσεως της αρμόδιας Επιτροπής κατά περίπτωση μπορεί να ερμηνευθεί και ως απόρροια των εκάστοτε κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Δηλαδή, το γεγονός ότι από τα 11 μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας οι 6 αποτελούν βουλευτές της ΝΔ, μπορεί να εκληφθεί ως κριτήριο υιοθέτησης της άποψης ότι οι δικογραφίες εναντίον του πρώην αν. υπουργού Υγείας αποτελούν ιδιωτικές και όχι πολιτικές υποθέσεις. Γεγονός που αναιρεί πλήρως την επιχειρηματολογία της ΝΔ περί ευθυγράμμισης της Επιτροπής Δεοντολογίας με το εισαγγελικό σκεπτικό.

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι ο Κ. Τασούλας υποστήριξε ότι η μήνυση του υπόδικου στελέχους της ΝΔ και πρώην υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή, δεν αποτελεί πολιτική υπόθεση παρά τις κομματικές καταβολές του μηνυτή και τις 6 διώξεις που του έχουν ασκηθεί μετά τις σχετικές αποκαλύψεις Πολάκη για τη φερόμενη δράση του στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, παρατίθενται αυτούσιες οι ερωτήσεις του documentonews.gr και οι απαντήσεις του κ. Τασούλα, όπως επίσης και η απάντηση του προέδρου της Βουλής στην επισήμανση του κοινοβουλευτικού συντάκτη της Αυγής, Κ. Παπαγιάννη, για το γεγονός ότι ο Στ. Πουλής είναι στέλεχος της ΝΔ.

Αυτούσιο απόσπασμα από την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών

Έχετε κάτι να απαντήσετε σε αυτό που ανέφερε ο κ. Πολάκης για το ότι είχατε διαφορετική γνώμη και αντιμετώπιση όταν εσείς ήσασταν βουλευτής και τέθηκε ζήτημα άρσης της ασυλίας σας; Τότε, κάνατε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα να μην πρέπει να οδηγείτε σε άρση της ασυλίας του ο βουλευτής.

Ναι, αλλά τότε το δέχθηκαν, ενώ τώρα δεν το δέχθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό υπάρχει στον Κανονισμό της Βουλής, δεν είναι δική μου θεωρία. Αυτή είναι η διαφορά. Εμένα, τότε, μου έκαναν μήνυση πέντε χρόνια μετά το γεγονός για εκβιασμό και απειλή αμέσως μετά την εκλογή μου ως βουλευτή. Και θεωρήθηκε ότι για να καθυστερήσουν πέντε χρόνια και να μου κάνουν τη μήνυση μόλις εξελέγην βουλευτής σχετίζεται…

Η προσωπική σας άποψη ποια είναι; Υπάρχει περίπτωση σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις που αφορούν τον κ. Πολάκη πολιτική σκοπιμότητα;

Η προσωπική μου άποψη, την έδειξα με την ψήφο μου. Επειδή ξέρω τι σημαίνει συκοφαντία, το έχω στο πετσί μου περάσει αυτό. Διαφθορά δεν είναι να κλέβεις μόνο αλλά και να λες ότι κάποιος κλέβει, με ψέματα. Αν θεωρούσα ότι γίνεται βαλτό, θα ψήφιζα διαφορετικά. Και θεωρώ τη συκοφαντία ως μία από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας.

Θεωρείτε δηλαδή ότι για τις υποθέσεις που διώκεται ο κ. Πουλής, δεν έχει καμία ευθύνη και είναι αθώος;

Δεν είχαμε τον κ. Πουλή σήμερα. Μα τι λέτε τώρα…

Μα αναφερθήκατε στη συκοφαντία γι’ αυτό και το συνδέω. Άρα τον συκοφαντεί ο κ. Πολάκης τον κ. Πουλή;

Είπα ότι δεν θεωρώ ότι οι μηνύσεις του κ. Πουλή είναι πολιτικά υποκινούμενες, είναι δηλαδή υποκινούμενες πολιτικά. Γιατί αυτό λέει ο Κανονισμός. Θεωρώ ότι είναι προσωπική αντίδραση σε κάποια αιχμή μεταξύ τους. Δεν θεωρώ ότι είναι πολιτικό σχέδιο αυτό.

Όμως ο κ. Πουλής είναι στέλεχος της ΝΔ.

Όλοι οι άνθρωποι κάπου είναι.

Δεν είναι όλοι υποψήφιοι βουλευτές.

Και πάλι, υποψήφιοι βουλευτές έχουν δικαίωμα να θεωρούν ότι… Γι’ αυτό ανέφερα το άρθρο 20 του Συντάγματος ότι έκαστος δικαιούται παροχή εννόμου προστασίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter