Στο πλευρό των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Στο πλευρό των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

H Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στο πλευρό των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Με ανακοίνωση της στηλιτεύει δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για την αποκάλυψη του Documento περί καταγγελίας εισαγγελέων διαφθοράς – Δήλωση Παπαγγελόπουλου

Προφανώς η αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συνδέεται και με χθεσινή δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα που ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ως δράστες αδικήματος.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά την αποκάλυψη από το Documentonews του περιεχομένου της αναφοράς των εισαγγελέων κατά της διαφοράς, όπου καταγγέλλουν ότι ο Γ. Στουρνάρας “απειλούσε μάρτυρες και τους ίδιους” ( όπως τους είχε μεταφέρει ο Νίκος Μανιαδάκης) αφού μίλησε για αναφορά” που μόνο θυμηδία προκαλεί “ως αυτόκλητος εισαγγελέας υποστήριξε κιόλας ότι με την αναφορά τους “οι εισαγγελείς παραδέχονται ότι διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας”.

“Κατηγορούμενος είναι μόνο εκείνος που του ασκεί δίωξη ο εισαγγελέας” είναι η “πληρωμένη” απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέως Ελλάδος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.:

«Η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης. Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Άννα Ζαΐρη Κέλλυ Θεολογίτου

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αντεισαγγελέας Εφετών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter