Στο πνεύμα των Πρεσπών, αποφασίστηκε η διαγραφή αναφορών σε σχολικά βιβλία της πΓΔΜ

Στο πνεύμα των Πρεσπών, αποφασίστηκε η διαγραφή αναφορών σε σχολικά βιβλία της πΓΔΜ

Με μία σημαντική απόφαση έληξε η πρώτη συνάντησης της μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – πΓΔΜ για τα αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «αποφασίστηκε από κοινού η ΜΔΕΕ να εργαστεί για την διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όπως εξάλλου αναφέρει άλλη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών (κάτω στο Twitter):

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σαφής ως προς το ότι η λειτουργία της Επιτροπής θα αρχίσει προσωρινά, ενώ εκκρεμεί η θέση σε ισχύ της Συμφωνίας

Συμφωνημένη προσωρινή ισχύς οφείλεται στην γνώση των δύο Μερών ότι μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις ώστε ήδη από το επόμενο σχολικό έτος κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό δεν θα περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές, όπως σαφώς επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα

(Αθήνα, 02.11.2018)

Η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα (ΜΔΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα σύμφωνα με το πνεύμα και τις αρχές της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα δύο μέρη υιοθέτησαν τους κανόνες διαδικασίας της ΜΔΕΕ και συμφώνησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων.

Αποφασίστηκε από κοινού η ΜΔΕΕ να εργαστεί για την διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter