Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί – Σύσκεψη υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί – Σύσκεψη υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη επιστράφηκαν πίσω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη στις 11 το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος».

Τα επόμενα βήματα μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Εκδόθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τροποποιητικό Προεδρικό Διάταγμα για τη σύγκληση της νέας Βουλής την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να γίνει η καθιερωμένη ορκωμοσία, στις 18:00 το απόγευμα.

Την επομένη θα γίνει η εκλογή προεδρείου και το απόγευμα της ίδιας μέρας η Βουλή θα διαλυθεί με τη θυροκόλληση του νέου Προεδρικού Διατάγματος.

Η διάλυση της Βουλής θα σημάνει το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης – πιθανότατα- υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, ενώ να προστεθεί ότι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου θα δοθεί με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και μέσω λίστας αντί για σταυρού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter