Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στις 09:30 π.μ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο το Σάββατο ο Τσίπρας - Ενημέρωση Παυλόπουλου για την πΓΔΜ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί το Σάββατο 19 Μαΐου στις 09:30, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου

Στη συνέχεια - όπως αναφέρει η ανακοίνωση - «ο Πρωθυπουργός θα έχει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ».

Το πλέον πιθανόν είναι πως εάν υπάρξει και η σύμφωνη άποψη της άλλης πλευράς να κανονισθεί και η κατ' ιδίαν συνάντηση. 

Νωρίτερα πάντως κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές της αναφορικά με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

«Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία», τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «η υλοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.