Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Στο Ρέθυμνο 44 πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν σε βραχονησίδα - Κινδυνεύουν με απέλαση

Στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου κρατούνται 44 πρόσφυγες και μετανάστες από το Ιράν, το Ιράκ και το Πακιστάν, που το βράδυ αναγκάστηκαν να διανυχτερεύσουν στις ακατοίκητες νησίδες «Παξιμάδια», στο Λιβυκό Πέλαγος, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στα σκάφη του λιμενικού να προσεγγίσουν το σημείο.

Στους πρόσφυγες και μετανάστες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, σύμφωνα με αλληλέγγυους, απειλούνται με απέλαση. Για το λόγο αυτό καλείται συγκέντρωση συμπαράστασης στις 21:00 στο Λιμεναρχείο, στο παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα περίπου 70 πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων είχαν δηλώσει ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο, μεταφέρθηκαν σε προαναχωρησιακό κέντρο στην Κω, μετά από πολυήμερη παραμονή τους υπό άθλιες συνθήκες στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.