Στο «σκαμνί» για εσχάτη προδοσία ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Στο «σκαμνί» για εσχάτη προδοσία ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα καθίσει τη Δευτέρα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ήδη καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αυτή τη φορά «για προπαρασκευαστικές πράξεις που σχετίζονται με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας».

Ο πρώην χρυσαυγίτης που θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας, κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουνίου του 2018, ο πρώην βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, ζητούσε από την ηγεσία του στρατού να προχωρήσει σε πραξικόπημα, κατάλυση του πολιτεύματος και να συλλάβει τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο και όλα αυτά από το βήμα της Βουλής.

Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες οδήγησαν και στην προσχηματική διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή, ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε ανάμεσα σε χειροκροτήματα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Άμεσα του ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία και συνελήφθη. Ο ίδιος φυσικά ανασκεύασε και έκανε λόγο για «ατυχές εκφράσεις», χωρίς ωστόσο να πείσει κανέναν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter