Στο «σκαμνί» για το «λεφτά υπάρχουν» ο Γιώργος Παπανδρέου – Tι λέει ο πολίτης που τον μήνυσε

Στο  «σκαμνί» για το «λεφτά υπάρχουν»  ο Γιώργος Παπανδρέου – Tι λέει ο πολίτης που τον μήνυσε

Πολίτης διεκδικεί από τον πρώην Πρωθυπουργό χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και για παράνομη προσβολή προσωπικότητας λόγω των προεκλογικών του εξαγγελιών, το 2009, οι οποίες – ως γνωστόν- ουδέποτε τηρήθηκαν.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 19 Ιανουαρίου.

Ο εν λόγω πολίτης προσέφυγε σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου τόσο ενώπιον της ποινικής όσο και ενώπιον της αστικής Δικαιοσύνης.

Τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του αλλά και την αγωγή κατέθεσε ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης , και η υπόθεση προχώρησε καθώς δεν προηγήθηκε αίτημα προς τη Βουλή για άρση της ασυλίας του, μια και το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις επίμαχες προεκλογικές εξαγγελίες του δεν έφερε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα , ο εξαπατημένος πολίτης που προσέφυγε σχετικά και στα αστικά Δικαστήρια ζητά να επιδικαστεί χρηματική αποζημίωση σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού ύψους 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

Ο κ. Σταμάτης ζητά το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Η αγωγή αποζημίωσης του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται και στη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Σ΄αυτήν ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Όπως επισημαίνει ο μηνυτής και ενάγων : «Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους». Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Παράλληλα, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων κ.λπ.

Αναφέρει μάλιστα ο πρώην πλωτάρχης ότι και ο ίδιος προσωπικά εξαπατήθηκε καθότι αν και ψηφοφόρος της Ν.Δ. παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του κ. Κώστα Καραμανλή που πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις.

“Από το 2009, υποστηριζει, σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάσταση της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό». Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε και για να δικαιολογήσει την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψεύδεται». Επιπρόσθετα, κατά τον μηνυτή “ο κος Παπανδρέου καθώς:

* ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμαϊερ τον είχε ενημερώσει για τα οικονομικά της Ελλάδας.

*ο επίτροπος της Ε.Ε. Xοακίν Αλμούνια έχει δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει πολύ πριν τις εκλογές του 2009 για την οικονομική θέση της χώρας μας

* ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος -κατά δήλωσή του- τον είχε ενημερώσει επί των οικονομικών. Ομως, σε προγενέστερο χρόνο ο κος Παπανδρέου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου και είχε πει ότι “όποια χώρα έχει καταφύγει στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός εξαθλιώθηκε”, ενώ σε συνέντευξή του ο Στρος-Καν είχε τονίσει ότι “ο κ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του υπογείως για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

” Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει ο μηνυτής, μετά την εκλογική του νίκη το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα. Έτσι, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και την ανάληψη της εξουσίας διαμέσου του σφετερισμού της ιδιότητάς του, ως όργανο του κράτους, οδήγησε τον ελληνικό λαό στις ξένες οικονομικές δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας»

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter