Στο «σκαμνί» ο Φουρθιώτης για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Στο «σκαμνί» ο Φουρθιώτης για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Στο «σκαμνί» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022 παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης σχετικά με τις σκηνοθετημένες από τον ίδιο επιθέσεις με καλάσνικοφ και την έκρηξη στο σπίτι του στο Διόνυσο, όπως προκύπτει από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τις δύο επιθέσεις που είχαν γίνει στο σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο στις 16 και 23 Απριλίου του 2021 τις οποίες είχε καταγγείλει ο ίδιος ο Φουρθιώτης. Η πρώτη στις 16 Απριλίου με καλάσνικοφ και η δεύτερη στις 23 Απριλίου όταν εξερράγη στο σπίτι του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Επρόκειτο σύμφωνα και με όσα είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, με βάση και την καταγγελία συγκεκριμένου προσώπου, για επιθέσεις που είχαν σκηνοθετηθεί από τον ίδιο το Φουρθιώτη, προκειμένου να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί.

Το βούλευμα, το οποίο αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπου Μαστοραντωνάκη, και δέχεται ότι οι επιθέσεις που ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στον Διόνυσο ήταν σκηνοθετημένες από τον ίδιο.

Στόχος του ήταν, σύμφωνα με τους δικαστές-μέλη του δικαστικού συμβουλίου, να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο» και να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε σταματήσει. Μάλιστα, για να το πετύχει αυτό, όπως αναφέρουν οι δικαστές, ασκούσε αφόρητη πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας επίσημων και ευπαθών στόχων στέλνοντάς τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα».

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπεται να δικαστεί ο κατηγορούμενος παρουσιαστής αφορούν στα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Ακόμη, ο τηλεπαρουσιαστής θα δικαστεί και για σειρά πλημμελημάτων, τα οποία είναι: ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Αντίθετα, το δικαστικό συμβούλιο, όπως άλλωστε και ο εισαγγελέας, έκρινε ότι δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εις βάρος του Μένιου Φουρθιώτη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της οπλοχρησίας.

Χαρακτηριστικά, το βούλευμα αναφέρει για τον τηλεπαρουσιαστή: «Στο πλαίσιο της επιδίωξής του να επαναφέρει η αρμόδια διεύθυνση φύλαξης ευπαθών στόχων την αστυνομική φρουρά φύλαξης και προστασίας του, ως δήθεν ευπαθούς στόχου, με πρόθεση προκάλεσε σε περισσότερους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε», την απόφαση να τελέσουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις και δη:

  • «Να κατέχουν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση ένα πυροβόλο όπλο – πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ», προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επίθεση στην οικία του στον Διόνυσο, στις 16 Απριλίου. Συγκεκριμένα, με το όπλο αυτό οι δύο εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή επιτέθηκαν με πυροβολισμούς στο σπίτι του, προκειμένου αυτός «να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών που επιδιώκουν τη βλάβη του ή τον θάνατό του».
  • «Να τοποθετήσουν στην οικία του (παρουσιαστή), κατόπιν συναπόφασης και συνεκτέλεσης αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ειδικότερα υψηλής ποσότητας εκρηκτική ύλη», ώστε να προξενήσουν την έκρηξη, πράξη από την οποία «προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο». Να σημειωθεί ότι την ώρα της έκρηξης μέσα στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο, εκτός από τον ίδιο, βρίσκονταν και δύο ακόμα γυναίκες, οι οποίες κινδύνευσαν και φοβήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο. «Ο κατηγορούμενος», σύμφωνα με το βούλευμα, «ενήργησε κατά τα ανώτερω προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών που επιδιώκουν τη βλάβη ή τον θάνατό του».

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, την 22α Απριλίου του 2021, οι δικαστές-μέλη του δικαστικού συμβουλίου στο βούλευμα που εξέδωσαν αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής για τον παρουσιαστή: «Προκάλεσε στους συγκατηγορούμενούς του κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε, την απόφαση […] να προμηθευτούν, κατασκευάσουν και να κατέχουν εκρηκτικό μηχανισμό […] αποτελούμενο από ένα πλαστικό σακουλάκι ζελατίνης που περιείχε υψηλή ποσότητα εκρηκτικής ύλης κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο τον οποίο θα πυροδοτούσαν με χρήση γυμνής φλόγας».

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Εισαγγελική πρόταση παραπομπής Φουρθιώτη σε δίκη για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Το «συμβόλαιο» Φουρθιώτη κατά Βαξεβάνη στην έκθεση – «ράπισμα» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου

Από τι τους κρατάει ο Φουρθιώτης;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter