Παραπέμπεται για κακούργημα

Στο σκαμνί ο Μαρινάκης για τα «στημένα»

Την παραπομπή σε δίκη, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας του Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 ακόμη εμπλεκομένων προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, που επανεξέτασε την σχετική δικογραφία.

Με την πρόταση Δράκου επικυρώνεται επί της ουσίας το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με το οποίο είχαν απαλλαγεί οι κατηγορούμενοι, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας.

Την τελική απόφαση πάντως αναμένεται να λάβει το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (με πρόεδρο την αντιπρόεδρο, Μαρία Γαλάνη) όμως, επικύρωσε την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει ήδη από το Μάρτιο του 2018 τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από τον κο Βουρλιωτη, ο οποίος θεωρούσε πως έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία είχε απαλλαγή από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου:

1) Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρεφόταν κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

2) Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας και

3) Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Εξάλλου, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2057/2017) ως προς το σκέλος που αφορούσε την παράβαση του άρθρου 132 του νομού 2725/1999 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Κατόπιν αυτών, η υπόθεση γύρισε πίσω για να κριθεί εκ νέου, αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.