Στο «σκαμνί» Ψωμιάδης και άλλοι έντεκα για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη

Στο «σκαμνί» Ψωμιάδης και άλλοι έντεκα για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να καθίσει ο πρώην νομάρχης και νυν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μαζί με άλλα έντεκα άτομα που κατηγορούνται για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη τον περασμένο Μάιο.

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης κατηγορείται για προτροπή σε τέλεση πλημμελήματος και οι υπόλοιποι έντεκα για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση λόγω και έργω και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά περίπτωση. Όσον αφορά τον κ. Ψωμιάδη, το κατηγορητήριο του αποδίδει πως τις δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να επιτεθούν στον κ. Μπουτάρη. Υπενθυμίζεται πως είχε υποστηρίξει ότι ο Γ. Μπουτάρης «πούλησε την Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε πέσει θύμα ομαδικού ξυλοδαρμού μπροστά στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη γενοκτονία των Ποντίων. 

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε προκαταρκτική έρευνα, κατά την οποία εξετάστηκαν τα βίντεο από το περιστατικό. Εν συνεχεία, η δικογραφία εστάλη από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα. Τρία εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 και 21 μήνες. Ο τέταρτος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Δείτε επίσης: Άλλοι τρεις ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση κατά του Μπουτάρη – Μεταξύ τους και αστυνομικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter